Завдяки лобіюванню заступниці міністра інфраструктури Наталії Форсюк Кабмін встановив нові правила для дорожнього будівництва, за які українці заплатять зі своїх кишень 6 млрд. гривень.

Постанова Кабміну передбачає, що підрядники дорожнього будівництва повинні будуть платити нібито незалежним інженерам-консультантам. Про це повідомляє Іnterfax

Ці консультанти будуть перебувати на будівельних майданчиках і все контролювати, щоправда, при цьому вони не нестимуть ніякої відповідальності за те, що там відбувається.

Каламутну схему, згідно якої підрядники дорожнього будівництва повинні заплатити протягом року близько 6 млрд грн. цим незалежним інженерам-консультантам, відстояла в Кабміні заступник міністра інфраструктури Наталія Форсюк

За фактом платити за такі "консультації" будуть платники податків, оскільки підрядники закладуть ці суми ц вартість будівництва.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Саме цей консультант і обійдеться замовнику в 5% від вартості будівництва - це розрахунки одного з профільних асоціацій. Всього у 2020 році на дороги виділили близько 112 млрд грн, консультанти можуть отримати з них 6 млрд грн. Якщо за найближчі 5 років на дороги буде витрачено, як і планувалося, 500 млрд грн, оцінка ринку консультантів виростає до космічних 27,5 млрд грн ", - йдеться в матеріалі.

Зазначимо, що до призначення в уряд Наталя Форсюк керувала проектом Construction Sector Transparency Initiative, який забезпечує прозорість у використанні публічних коштів при будівництві об'єктів інфраструктури. Однією з ключових завдань проектів CoST є надання послуг інженерів-консультантів при будівництві державних доріг.