У Державній службі статистики повідомили, що торік українські компанії експортували за кордон ІТ-послуг на суму 2,43 млрд доларів. Про це зазначається у звіті Держкомстату.

Так, всього за рік експорт ІТ-послуг з України зріс на 15% і зараз становить 16% експорту всіх послуг з країни (загальний експорт послуг приніс 15,23 млрд доларів).

79,2% експорту ІТ-послуг склали комп'ютерні послуги (на 1,92 млрд доларів), 16,3% – експорт інформаційних послуг (395,5 млрд доларів), інші склав експорт телекомунікаційних послуг, який приніс 110,6 млн доларів.

Більше послуг Україна експортувала в Росію — на 6,18 млрд доларів (40,6% експорту всіх послуг за рік), а імпортувала більше з Великобританії (на 586,5 млн доларів).

ноутбук
ноутбук

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В ЄС Україна продала послуги на 4,28 млрд доларів, а імпортувала звідти на 3,56 млрд доларів.

Крім того, за рік ми експортували в ЄС товарів на 20,75 млрд доларів, а звідти імпортували товарів на 25 млрд доларів.

У Китай українські експортери продали товарів на 3,59 млрд доларів. Таким чином частка КНР в українському експорті вперше перевищила частку Росії і склала 7,2%. За останній рік експорт до Китаю зріс на 63,3%, а імпорт звідти — майже 21%.

Уточнюється, що в Польщі українці продали товарів на 3,29 млрд доларів (6,6%) усього експорту. Імпортували з Польщі товарів на 4,1 млрд доларів (що склало 6,7% імпорту).

Імпорт електроенергії з Росії, фото golos.ua
Імпорт електроенергії з Росії, фото golos.ua

За останній рік обсяги торгівлі з РФ суттєво скоротилися: експорт впав на 11,2%, а імпорт — на 13,6%.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як змінилися ціни на основні товари продуктового кошика українця.

Як повідомляв портал Знай.uа, у січні 2020 в порівнянні з минулим роком у середньому ціни по Україні на житло, воду, електроенергію, газ впали на 2,8%.

Також портал Знай.uа писав, що змінилися ціни на гречку, хліб і картоплю.