Під Тернополем жителі перекрили дороги, щоб не пустити евакуйованих з Уханя українців в санаторій, а жителі Львова погрожують заблокувати аеропорт, який має прийняти борт з евакуйованими людьми.

Про те, чому українці відчувають жах від повернення своїх же співвітчизників з Уханя, розповів політолог Юрій Романенко в Telegram-каналі Romanenko Dreams&Nightmare Show.

"Тому, що вони раціонально і ірраціонально розуміють, що держава не має ні найменшого шансу при зіткненні з коронавірусом надати ефективну допомогу. При цьому навіть аргументи, що це здорові люди, яких просто потрібно потримати в карантині не зупиняють паніку", - зазначив Романенко.

За словами політолога, насправді "паніка2 організована "місцевими хом'ячками", які сподіваються отримати на цьому якісь політичні дивіденди "в пошуках підкачки рейтингу".

"І ось богобоязливі львів'яни, які у вихідні ходять до церкви і слухають проповіді про Христа і його добрі справи, погрожують блокувати аеропорт. Це найкраща демонстрація роз'єднаності суспільства зараз - реальна загроза не об'єднує суспільство, а навпаки, домінує логіка homus homini lupus est - людина людині вовк".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ролманенко зазначає, що "29 років імітації держави привели Україну до такого скотинячого стану, коли люди кидаються один на одного як собаки".

"Така держава і таке суспільство не мають внутрішньої сили. А обставини, в яких знаходиться сьогодні Україна, не терплять слабкості. Слабкості пожирають її. Тому має бути хворобливий спуск з гори "здаватися" на маленького горбика "бути", - уклав політолог.