Під час проведення Міжнародного бізнес-форуму LEVEL UP UKRAINE 2020, який відбувся 21 лютого 2020 року в Києві, Генеральний секретар Європейської Асоціації платників податків Майкл Єгер оголосив, що Грігола Катамадзе обрано Віцепрезидентом Європейської асоціації платників податків. Іншими Віцепрезидентами є президенти національних асоціацій Швеції, Німеччини, Франції та Фінляндії.

"В Україні дуже потужна Асоціація платників податків, і хто як не Грігол Катамадзе мав стати п’ятим віце-президентом Європейської Асоціації? Він буде продовжувати робити те, що й в Україні, але вже на європейському рівні. Ми маємо подумати про те, як впроваджувати наші ідеї вільної ринкової економіки, зниження податків та зменшення бюрократії. Те, що працює в Європі, працює й в Україні та інших державах", - зазначив СЕО Майкл Єгер.

Також, в рамках проведення Форуму UKRAINE LEVEL UP 2020, Європейський Економічний Сенат та Всеукраїнська громадська організація "Асоціація платників податків України" підписали Угоду про партнерство та співробітництво.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Свої підписи у документі поставили Екс-Віце-Президент Європейського Парламенту, Почесний член Європейського Парламенту, Президент ЄЕС Інго Фрідріх, СЕО Європейського Економічного Сенату Майкл Єгер та Президент ВГО АППУ Грігол Катамадзе. Як сказано у документі, ця співпраця буде заснована на засадах взаємної вигоди, рівноправного партнерства і взаємодопомоги у захисті прав та законних інтересів платників податків у економічній, правовій, соціальній та інших сферах їх діяльності, розширення міжнародних зв'язків, сприяння ефективному залученню внутрішніх та зарубіжних інвестицій в економіку України, підтримки України в її реформаторських зусиллях, налагодженні правильних контактів та створенні рамки для прямих іноземних інвестицій в Україні, створення довіри, в тому числі правової безпеки та захисту прав власності, підтримки та сприяння розвитку експортної діяльності тощо. Окрім цього, Угодою передбачено спільно створити Міжнародну Експертно-Консультаційну Раду як спільний напрямок діяльності та базу експертів і консультантів, що можуть забезпечити супровід діяльності і захист прав та інтересів платників податків – членів ЄЕС та ВГО АППУ – на національному та міжнародному рівнях.

За словами Президента Асоціації платників податків України Грігола Катамадзе, документ підписано на 5 років.

"Це була ініціатива Європейського Економічного Сенату, щоб допомагати українським компаніям вести бізнес у Європі. В цій Угоді зазначено, що ЄЕС використовуватиме свої можливості та авторитет для підвищення престижу України, а також статусу українського підприємництва, як чесного бізнес-партнера у Європі та Європейських інституціях. Своєю чергою, ми на себе взяли відповідальність допомагати європейському бізнесу та потенційним інвесторам з Європи", - зазначив Грігол Катамадзе.

Нагадаємо, Міжнародний бізнес-форум LEVEL UP UKRAINE 2020 проводиться у Києві вже вчетверте, збираючи щороку близько 800 представників бізнесу з різних країн світу. Головна ідея цьогорічного форуму - принципи створення більшого. Форум виступає платформою для розвитку екосистеми, де влада, бізнес і суспільство розробляють умови, які призводять до реальних дій в Україні.