Два колишні посли США в Україні - Джон Гербст і Стівен Пайфер - в інтерв'ю виданню НВ дали оцінку президенту Володимиру Зеленському

Обидва дипломати висловили думку, що Володимир Зеленський на посаді президента України впорався навіть краще, ніж від нього очікували, особливо це стосується міжнародної арени. В Америці оптимістично оцінюють українського лідера, і він вже встиг здивувати.

Так, Джон Гербст (посол в Україні в 2003-2006 рр.) Зазначив, що у Зеленського досі серйозна підтримка в Україні та він добре впорався з відстоюванням інтересів України в міжнародних переговорах.

"Думаю, Зеленський виконав непогану роботу з тих пір, як став президентом. Він продовжив курс на реформи і зробив акцент на антикорупційної діяльності. При цьому, на відміну від попереднього президента і його команди, поки не отримав негативного відгуку від платників податків. У зовнішній політиці він також непогано виглядає, нехай його погляд на те, як вести переговори з Кремлем, все ще дещо наївний. Але він зміг фіксувати кремлівські провокації, він зміг пройти через вкрай важку для будь-якого президента ситуацію з США, він зміг впоратися з н екоторие м'якістю, яка виходила від країн - учасниць зустрічі в Парижі, і він зміг відстояти інтереси України ", - сказав він.

Стівен Пайфер (ліворуч) і Джон Гербст (праворуч), фото Олександр Медведєв / НВ
Стівен Пайфер (ліворуч) і Джон Гербст (праворуч), фото Олександр Медведєв / НВ

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У свою чергу Стівен Пайфер (посол в Україні в 1998-2000 рр.) Особливо відзначив, як президент України впорався з першими своїми великими переговорами - на "нормандському саміті" в Парижі. Також в Америці особливо увагу приділяють ситуації з найбільшим банком країни і ходом реформ в цілому.

"Я був в Україні в листопаді і пам'ятаю, як тут переживали з приводу саміту в Парижі. Як президент - новачок в політиці вийде проти Путіна, який грає в ці ігри вже 20 років. В результаті Зеленському дали досить високу оцінку все, з ким я спілкувався. у США до сих пір досить оптимістично оцінюють Зеленського, але є два питання, які хвилюють всіх: яка доля очікує ПриватБанк і чи дійсно президенту України вистачить сил і енергії вести обіцяний процес реформ, але ж все одно надія, що Зеленському вдасться зробити прорив в різних з Ферах життя країни, є. І нинішня підтримка президента народом - важливий факт, український виборець не любить давати великих авансів ", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, пропрезидентська партія "Слуга народу" виявилась віртуальною політичною силою, в роботі якої можлива тотальна тінізація.