Одеського бізнесмена Вадима Альперіна підозрюють у контрабанді. Так, стало відомо, що він міг отримувати на електронну пошту і месенджери інформацію про те, що у нього готуються обшуки та інші слідчі дії.

Про це повідомляє агентство журналістських розслідувань Слідство.інфо з посиланням на особисту переписку бізнесмена, отриману з анонімних джерел.

Мільярдерові Вадиму Альперіну в листопаді 2019 року Національне антикорупційне бюро оголосило підозра про створення злочинної організації та ухиленні від податків. За версією слідства, в 2016 році Альперін створив злочинну організацію з митників і комерсантів для ввезення товарів з-за кордону та їх розмитнення за заниженою ціною.

Вадим Альперін, Цензор.нет
Вадим Альперін, Цензор.нет

27 лютого Слідство.інфо повідомили, що він знав про деякі обшуках, які готувалися у нього. Агентство розповів, що через Telegram контакт "Сергій. Прокур.область" відправляв йому повідомлення про те, що в Одесу в'їхала слідча група, яка вела виробництва проти бізнесмена. За даними журналістів, за винагороду співрозмовник Альперіна обіцяв дізнатися обставини справи.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Повідомляється, що номер телефону належить керівнику одного з відділів прокуратури Київської області Сергію Красножону. Однак він заперечує, що передавав Альперіну інформацію і передбачає, що з його номер міг хтось інший відправити повідомлення.

"Ми ж у кабінеті не по одному сидимо. Я і комп'ютер залишаю в кабінеті, і все залишаю в кабінеті", — сказав Красножон.

Про те, що Альперін міг отримувати неофіційну інформацію про своїй справі вже звучала на суді по обранню запобіжного заходу. Антикорупційний прокурор Андрій Петров говорив, що на комп'ютерах бізнесмена також знайшли бухгалтерські документи, згідно з якими він платив суддям та працівникам правоохоронних органів за тиск на його конкурентів і неугодного йому слідчого з податкової служби.

Адвокат Альперіна заперечував усі звинувачення і відзначали, що не доведено, що пошта і телефон з документами дійсно належать Альперіну.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Києвом схопили дружка "хрещеного батька" Альперіна і замовника серії жорстоких вбивств.

Як повідомляв Знай. ua, мер Дніпра Філатов показав "братську любов" Зеленського і дружків Порошенко.

Також Знай. ua писав, що скільки мільйонів осіли в шикарних особняках і машинах "хрещеного батька контрабанди".