Після вчорашнього брифінгу прем'єр-міністра України Олексія Гончарука у "Слузі народу" назвали головного кандидата, який може посунути нинішнього прем’єра з посади. Нинішній віце-прем'єр і міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль може зайняти місце Гончарука. Про це РБК-Україна повідомили кілька впливових джерел у "Слуги народу".

За словами одного з джерел, призначення Шмигаля швидше за все буде з "випробувальним терміном", як це раніше було з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. При цьому кандидатури Сергія Тігіпка та Валерія Хорошковського на посаду прем'єра більше не називають.

Олексій Гончарук, фото Урядовий портал
Олексій Гончарук, фото Урядовий портал

Крім того, співрозмовники стверджують, що в новому Кабміні можуть залишитися кілька діючих міністрів, зокрема, Михайло Федоров, Дмитро Дубілет та Арсен Аваков.

Не виключено, що посади зможуть зберегти міністр освіти Ганна Новосад і глава Мінекономіки Тимофій Милованов. При цьому від його відомства планують відокремити міністерство аграрної політики.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Засідання Верховної Ради, фото: Знай.uа
Засідання Верховної Ради, фото: Знай.uа

За інформацією РБК-Україна, в "пакеті" з міністрами розглядається зміна глави Держмитниці і Генеральної прокуратури.

Разом з тим, співрозмовники не виключають, що переговори про новий склад Кабміну продовжаться в середу, 4 березня. Після засідання фракції з президентом у вівторок остаточне рішення прийнято не буде.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Білецький прокоментував "зашквар" сина Порошенка в Лондоні: "Історія про лицемірство і подвійну мораль".

Як повідомляв портал Знай.uа, Тігіпко може бути лише завісою для переговорів.

Також портал Знай.uа писав, Порошенко заявив, що пройшов вже майже рік, як проти нього сфабрикували десятки справ.