Риторика, якою користується влада , запускаючи телеканал «Дім» на тимчасово окуповані території, щоб повертати уми жителів Донбасу, а також інші дії влади свідчать про те, що вона не готова до пошуку шляхів примирення та взаєморозуміння з українцями, які живуть на непідконтрольних територіях.

Про це йдеться в заяві політичної партії «Опозиційна платформа - За життя».


В ОПЗЖ звернули увагу, що на презентації телеканалу нардеп від «Слуги народу» Микита Потураєв висловив жаль з приводу того, що Україна не має атомної бомби, щоб «запустити її на Москву».

«Мова ненависті і ворожнечі, який використовується навіть на старті такого починання, як запуск телеканалу, покликаного повертати уми жителів Донбасу, свідчить - влада не готова до пошуку примирення і взаєморозуміння з жителями неконтрольованих територій. Виникає питання: а в новинах і ток-шоу зможуть брати участь жителі Луганська? Або «Дім» буде показувати депутата Потураєва, що ділиться з жителями Донецька своїм смутком з приводу того, що у нього «поки немає» атомної бомби? », - заявили в ОПЗЖ.

Риторику відсутності компромісу можна простежити і в інших заявах представників діючої влади, зазначили в політсилі.

В ОПЗЖ нагадали заяви глави МЗС Вадима Пристайко, який пообіцяв Донбасу замість виконання Мінських угод план «Б», що полягає у введенні іноземного збройного контингенту на неконтрольовані території і, який заявляє про те, що Україна не буде святкувати День Перемоги.

Ще одним прикладом, вважають в політстлі, може служити заява нардепа від «Слуги народу» Єлизавети Богуцької, яка виступила проти виплати пенсій жителям Донбасу.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У зв'язку з цим «Опозиційна платформа - За життя» прийняла рішення звернутися із заявою до чинної української влади.

«Мало повертати уми жителів Донбасу. У них є своє бачення з приводу відносин з Росією, захисту російської мови, святкування Дня Перемоги і багатьох інших ідей. З тими ідеями, які транслює «Слуга народу», неможливо достукатися до свідомості жителів Донбасу. Влада повинна звернути свої уми до потреб жителів Донбасу, їх інтересам і проблемам і підкріпити це реальними діями. Інакше дії влади будуть нагадувати королеву Марію-Антуанетту, яка говорила про голодуючих парижани: «Якщо у них немає хліба, нехай їдять тістечка!», - сказано в заяві ОТЗЖ.