Не встиг новопризначений Прем'єр-міністр Денис Шмигаль звикнути до нового "крісла", як незабаром вже має виходити зі звітом. Цієї п'ятниці, 6 березня, в сесійній залі Верховної Ради має відбутися година запитань до Уряду про стан реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади в Україні. Та чи не зірветься цей захід, у зв'язку із "свіжим" призначенням нового прем'єра, дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Остаточно вирішить особиста зустріч: на кону – звільнення Руслана Рябошапка

На питання щодо виступу Дениса Шмигаля з вищезазначеним звітом світло пролив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час короткого брифінгу, що відбувся 5 березня.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За словами Голови Парламенту, на "годину запитань" до Уряду новопризначений Прем'єр-міністр, скоріш за все, все ж таки прийде, оскільки питання реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади є профільними для Дениса Шмигаля.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

"Сьогодні я ще зустрічатимуся із Денисем Шмигалем і ми ще додатково обов'язково обговоримо це питання. Але, скоріш за все, він все ж таки завтра виступить у належному порядку", – повідомив Дмитро Разумков.

Що ж стосується подальших змін, пов'язаних із "перезавантаженням" Кабміну, то, за словами Голови Верховної Ради, українці побачать їх вже незабаром.

"Реформи будуть впроваджуватися швидко, якісно. І це ми будемо бачити не лише на слайдах", – підкреслив Дмитро Разумков.

Дмитро Разумков - фото Знай.ua
Дмитро Разумков - фото Знай.ua

А щодо можливого звільнення Руслана Рябошапка з посади Генерального прокурора, то саме це питання і буде розглядатися на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради, що відбудеться 5 березня о 18.30.

Як наголосив Дмитро Разумков, ніяких інших "посадових" призначень чи то звільнень в рамках даного засідання нардепи розглядати не будуть.