Нещодавно у Києві відбулася презентація нового проєкту відомої української співачки Руслани (Лижичко) - унікального музичного відео "Ми вітер/We Are Wind" та мініальбому з чотирьох пісень з однойменною назвою.

Артистка, яка є Амбасадором відновлюваної енергії у світі, зняла нове відео на вітряку висотою 120 метрів.

Руслана, фото: пресслужба співачки
Руслана, фото: пресслужба співачки

На такі зйомки запаморочливих кадрів зважиться не кожна людина, але Руслана здатна на все.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Спеціально для Знай.ua Руслана поділилася враженнями від зйомок кліпу та висловилася про дії нової влади щодо енергетичної незалежності України.

"Це враження, яке неможливо передати, - зізналася вона. - Стоїш на цьому вітряку, закриваєш очі та уявляєш, що ти стоїш на сцені, а довкола тебе величезний стадіон. Відкриваєш очі - сходить сонце і думаєш: "От як передати ці враження людям?" Коли стоїш в горах, ти не відчуваєш цієї висоти. Це можна порівняти тільки або із вільним падінням, коли ти стрибаєш із тросом - банджі-джампінг, або стрибком з парашутом. Та й то, ти летиш, і це лише мить, а ми провели три дні на вітряку, висотою 120 метрів. Ми так споріднилися з цією висотою, мені було настільки природно у небі. Це такий меджік. На цій висоті дихання зовсім інакше. Там зовсім інше повітря. Це перше, що мене вразило. Я піднялася на вітряк, зробила перший подих і відчула купу свіжості. Від цього у мене кров закипіла в жилах. З часом відчуття висоти втрачається. Спочатку тобі страшно дивитися вниз. А потім ти звикаєш".

Співачка зазначила, що після завершення зйомок їй ще тривалий час було нудно на землі.

"Знову хотілося у небо, хотілося цього драйву. Це був особливий момент - зйомки кліпу "Ми вітер". Знаєте, є такі моменти, коли ти розумієш, що такого більше не буде ніколи. Ця особливість моменту залишиться зі мною назавжди. Це як для деяких людей весілля чи якісь знакові дати, які вони запам’ятовують на все життя, і вони знають, що з ними такого більше не буде. Отак і я. Я вважаю, що цей адреналін, це перше враження, ця висота – це моє. Не те, щоб я екстремальна по життю, але я завжди за те, щоб відчути щось більше, ніж ти знаєш. Я відношусь до тих людей, які хочуть пізнавати життя, більше ніж їм дозволено. Саме це я знайшла там у небі. Це було круто. Вітряк - моя найкраща сцена за все життя", - розповіла артистка.

Руслана, фото: пресслужба співачки
Руслана, фото: пресслужба співачки

Руслана вже багато років закликає усіх переходити на чисті енергетичні джерела. Активних дій в цьому напрямку вона очікувала й від нової влади.

"Ми дуже чекали, що з приходом нової "молодої" команди до влади буде реальна заявка на інновації, на рух до світових трендів, на такий важливий для нашої країни перехід на відновлювані джерела, на зелену економіку, на чисту енергію. Ще перед президентськими виборами ми мали з новою командою консультації та попередили, що не беремо участі в жодній агітації: ні за, ні проти. Але ми лояльні доти, доки бачимо орієнтованість на діалог, на бажання реальних змін, на спільне розуміння української незалежної держави, в тому числі української енергетичної незалежності та шляхів до неї. Популізм і відмахування від закладання стратегічних напрямків розвитку нашої держави під соусом вирішеня поточних задач говоритиме лише про махровий непрофесіоналізм та ситуативність їхньої появи на політичному горизонті", - зазначила Руслана.

Руслана, фото: пресслужба співачки
Руслана, фото: пресслужба співачки

Вона підкреслила, що Україні ніякі проміжні етапи не підходять, і чекати вже нема чого.

"Ми або рухаємось вперед, або рухаємось назад. Стояння на місці в сьогоднішньому динамічному світі неможливе. А "стрибки у бік" тут не проходять. Я чекаю, коли вони нарешті голосно заявлять про свою позицію стосовно зеленої енергетики та зеленої економіки в цілому. Уряд, що пішов у відставку, в енергетиці говорив одне, робив інше, працював нестабільно, для зеленої економіки наробив більше шкоди, ніж користі. Ті, що приходять на зміну, теж поки жодного оптимізму для трендового екологічного розвитку економіки не надають. Я почитала тези одного з претендентів на посаду міністра енергетики, це навіть не минуле, це позаминуле сторіччя. Світ болісно скидає пута нафтогазової самовбивчої залежності, а наші "інноватори" досі розглядають розвиток вугільної галузі. Жах і треш", - додала артистка.

Руслана, фото: пресслужба співачки
Руслана, фото: пресслужба співачки

За словами співачки, як тільки нова влада конкретно заявить, що країна буде жити на чистій енергії - для неї цей меседж буде означати, що вони дійсно готові дати країні нову реальність та реальну перспективу.

"Ми можемо бути не тільки енергетично незалежні, але й неймовірно багаті. Наша земля особлива, вона родюча у всіх сенсах. Але ми досі чекаємо внятної позиції, не на догоду нафто-газовим олігархам, "кумов’ям" Путіна, ферросплавним магнатам та електро-вугільним монополістам, не на популістичне тимчасове зниження тарифів для населення, а на потужний апгрейд, інтеграцію в європейський контекст та мережі, і, я певна, прийде час, коли ми споживатимемо власну чисту енергію дешево та безлімітно, як інтернет сьогодні. Без монополій, без державного регулювання, без парникових викидів, без отруєного повітря та води, без радіації та хвороб", - висловилася вона.

Руслана, фото: пресслужба співачки
Руслана, фото: пресслужба співачки

Руслана впевнена, що вже давно прийшлов час діяти.

"Або дочекаємося, або змусимо політиків нарешті діяти. Шлях в минуле – це шлях в прірву. Такого сценарію ми не допустимо ніколи. Ми не хочемо і не будемо жити в екологічно та енергетично брудній країні, однозначно", - заявила співачка.

Крім того, Руслана відверто зізналася, чи комфотно їй жити в Україні.

"Ви знаєте, я себе зараз відчуваю вільною людиною. Коли ти переходиш на філософію енергетичної незалежності, то в тебе з'являється та свобода, яку у тебе ніби ніхто не відбирав, але ти сидиш і чогось чекаєш. Я намагаюсь донести до людей, що перехід на чисту енергію - це як внутрішній апгрейд. Коли людина стає архітектором своєї енергетики у всьому. Вона сама приймає рішення про свою самодостатність, починає будувати своє життя так, як того хоче і вважає правильним. Оскільки ця незалежність починається саме від енергетики, то ми хочемо цю енергію зробити найбільш чистою та світлою у філософському її розумінні", - зазначила артистка.

Вона впевнена, коли людина усвідомить, що у її стилі життя головне - не речі, не їжа, не алкоголь, не острови та шуби, а, перш за все, чиста енергія, тоді можна буде говорити про задоволеність та комфорт.

"Я сама перейшла на цей стиль життя і дуже щаслива від цього! Я живу в енергоактивному будинку - плата за комунальні послуги швидш формальна, ніж актуальна – інтернет, податок на землю, бо все інше я беру від енергії самої землі, вітру та сонця. Мій новий мініальбом (ЕР) "Ми вітер/We Are Wind" створено повністю на чистій енергії, і я цим пишаюся! Мені зараз хочеться, через свої шоу та перфоменси на великій сцені довести людям, що це необхідно та вигідно з будь-якої здорової точки зору. Зараз я відчуваю себе як людина, яка живе у тому майбутньому, яке багато хто ще боїться собі навіть уявити. А я його сама творю! І хочу, щоб так само своє майбутнє міг творити кожен українець, кожна людина планети земля", - підсумувала Руслана.

Руслана, фото: пресслужба співачки
Руслана, фото: пресслужба співачки

Руслана з чоловіком, фото: пресслужба співачки
Руслана з чоловіком, фото: пресслужба співачки

Руслана з чоловіком, фото: пресслужба співачки
Руслана з чоловіком, фото: пресслужба співачки

Нагадаємо, раніше Руслана розкрила секрет міцного шлюбу, як прожити 25 років душа у душу.