Український дипломат у закордонній місії був інфікований коронавірусом.

Через спалах захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 українські посольства і консульства будуть працювати в особливому режимі.

Про це йдеться у публікації пресслужби Міністерства зовнішніх справ України.

“Україна захищає всіх своїх громадян всередині країни та за її кордонами. Зокрема, і наших колег з дипломатичної служби. На жаль, у нас вже зафіксований перший випадок захворювання дипломата в одній з країн світу. Закордонні дипломатичні представництва тимчасово переходять на дистанційний режим роботи, щоб зберегти спроможну мережу допомоги українцям по всьому світу”, - розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Додаткових даних про інфікованого українця міністр не повідомив.

Особливий режим передбачає мінімізацію контактів працівників посольств та консульств з відвідувачами, окрім випадків необхідності забезпечення безпеки при епідемії. Одночасно з цим українські дипломатичні представництва будуть прискорено розглядати звернення громадян України щодо документів, необхідних для повернення в Україну.

Пріоритет в опрацюванні буде надано для:

"- посвідчень особи на повернення в Україну у разі необхідності повернення в Україну наступного тижня;

- набуття громадянства України за народженням дітям, народженим у країні перебування та у зв’язку з оформленням їм посвідчення особи на повернення в Україну у разі реальної необхідності невідкладно повернутися в Україну;

- віз для в’їзду в Україну для забезпечення інтересів України у сфері зовнішньої та внутрішньої політики, а також у випадках, які мають гуманітарний характер за рішенням керівника ЗДУ", - повідомляє пресслужба.


Український паспорт, фото "Знай.ua"
Український паспорт, фото "Знай.ua"

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше коронавірус забрав життя найріднішої людини Макгрегора, спортсмен у глибокому траурі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Києві через коронавірус дезінфікують метро і під'їзди будинків.

Також "Знай.ua" писав, Роналду "зустрівся" з коронавірусом і почав благати людей про головне - "Втратив близьких".