17 березня - Кабінет Міністрів на вимогу Президента запровадив режим надзвичайної ситуації в Чернівецькій та Житомирській областях.

18 березня - Київська ОДА запровадила режим надзвичайного стану у Київській області.

18 вересня - Прем’єр-міністр доручив Мінюсту підготувати законопроект про право Президента самостійно вводити надзвичайний стан в Україні.

Всі ці дії неконституційні та протизаконні!!!

У відповідності з п.31 статті 85 Конституції України до повноважень Верховної Ради України належить «затвердження протягом двох днів з моменту звернення Президента України указів про введення...надзвичайного стану в Україні або в окремих її місцевостях...»!

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У відповідності із чинним Законом «Про правовий режим надзвичайного стану» та його 5 і 6 статтями чітко прописано порядок введення надзвичайного стану:

1. Пропозиція РНБО або КМ;

2. Указ Президента з обов‘язково визначеними 5 пунктами обґрунтування та завдань;

3. Затвердження ВР.

Тепер щодо неконституційної й протизаконної ініціативи Шмигаля про розробку законопроекта про виключне право Президента вводити надзвичайний стан!

Нагадаю конституційним неукам і правовим телепням, що законопроект про внесення змін до Конституції мають право подавати лише Президент або не менш як третина народних депутатів. (Дивись статтю 154 Конституції України).

Я переконаний, що високопосадовці та й усі державні службовці мають складати тести на знання конституції України!

Інакше біда бідою й хаос із безвідповідальністю!