На закупівлі "Укрзалізниці" призначили "укроборонпромівця" Юрія Шиганова , який скуповувався у хлопчиків Гладковського на фіктивних конкурсах.

Про це повідомляють "Наші гроші", посилаючись на інформацію власних джерел у керівництві "Укрзалізниці".

Призначення Юрія Шиганова вже вирішено і підписано відповідний документ.

18 березня виконуючий обов’язки голови правління "Укрзалізниці"Желько Марчек підписав наказ №555/ос про призначення Юрія Шиганова заступником директора філії "Центр забезпечення виробництва" АТ «"Укрзалізниця" . Шиганова вже представили трудовому колективу "ЦЗВ".

"Наші гроші" зібрали всю інформацію про чиновника, яка дає зрозуміти, хто очолить сьогодні закупівлі "Укрзалізниці".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Отже, що відомо про Юрія Шиганова.

Виявляється, він вже деякий час "пригрівав" собі це місце. У 2019 році Шиганов виконував обов'язки директора Департаменту матеріально-технічного забезпечення АТ "Укрзалізниця". У поданій декларації він вказав 497 тис грн. зарплати та $35 тис заощаджень.

До цього Шиганов працював начальником Відділу маттехзабезпечення Житомирського бронетанкового заводу, де також відповідав за закупівлі.

Про те, як Шиганов виконував ці обов'язки, стало відомо широкому загалу завдяки розслідуванню програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" про розкрадання державних коштів на закупівлях для підприємств концерну "Укроборонпром", що нанесло збитків на 250 млн грн.

Журналісти встановили, що Шиганов створював ілюзію конкуренції, проводячи фіктивні конкурси між пов’язаними фірмами, що поставляли контрабанду продукцію за завищеними цінами на підприємства "Укроборонпрому" . З записів відомо, що Шиганов не лише знав про оборудки постачальників, а і приймав участь у створенні схем.

Наприклад, в переписці з найближчим партнером Гладковського-молодшогоВіталієм Жуковим, Шиганов пропонує йому прислати листи від "своїх інших фірм (нових)". Це потрібно було для створення видимості конкуренції при виборі постачальника.

скрін з відео
скрін з відео

В результаті ТОВ "Фірма "Ренал" та ТОВ "Оптимаспецдеталь", які були підконтрольні Жукову та його партнерам, закупили гусениці БМД-2 по $6,3 тис/шт., а Житомирський бронетанковий купив їх вже вдвічі дорожче – по $13,17 тис/шт. Редуктор компресора було закуплено по $400, а Житомирський бронетанковий купив по $978, трубка ТХП-7-95 закуплена по $250, а поставлена тому ж Житомирському бронетанковому по $945.

Таким чином, при Шиганові Житомирський бронетанковий завод переплачував 100% фірмам з корупційної справи Гладковського.

Таі це ще не все. Шиганов займався закупівлями Житомирського бронетанкового заводу і в 2016 році. Саме за цей період ДФС проводить розслідування у справі про розтрату коштів та ухиляння ЖТБЗ від сплати податків через закупівлю б/у запчастин у фірм з ознаками "транзитності".

Яскраво характеризує Шиганова і той факт, що він не вказав в декларацію ТОВ "Нікопольська торгово-фінансова компанія "Юнат", засновником якої він є разом зі своєю дружиною Тетяною Шигановою. Основним видом діяльності фірми є оптова торгівля напоями.

А як же ж гаслами передвиборчої президентської кампанії Володимира Зеленського, одним з яких була обіцянка кримінального покарання учасників схем з розкрадання коштів в "оборонці"? Питання риторичне.

Як бачимо, весна прийшла, а посадками навіть і не пахне. Натомість тхне новими корупційними схемами тепер уже в "Укрзалізниці".