Якщо епідемія китайського коронавірусу не зупиниться і набере ще більших темпів поширення, на українців чекають нові обмеження аж до заборони виходити з дому.

Про це розповів заступник голови МВС Антон Геращенко в ефірі Politeka On-line.

"У чотирьох європейських країнах ввели не тільки обмеження на роботу магазинів та місць громадських зборів. Там ввели заборону на вихід на вулицю. Це Іспанія, Італія, Франція та Австрія. Там введені штрафи за те, що людина виходить на вулицю крім, як в аптеку або продовольчий магазин", - зазначив заступник Авакова.

І хоча поки що в Україні таких заходів немає, але вони будуть прийняті, якщо хвороба продовжить поширюватися, стверджує Геращенко.

"Ми вирішили поки що такі жорсткі заходи не застосовувати. Досить тих, що є. Тому що значну роль у зупинці епідемії грає зупинка роботи транспорту та масового проїзду", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Геращенко стверджує, що все це дуже серйозно, і у разі, якщо епідемія в Україні не зупиниться, доведеться вводити додаткові, більш жорсткі заходи.

"У нас вже кілька тижнів закриті школи та Виші. Це також дає свій внесок у зменшення зараження. Тому рішення, на даний момент, таке - якщо ми будемо бачити, що епідемія не зупиняється, то ми будемо приймати ще більш обмежувальні заходи. Заборона на вихід на вулицю куди-небудь, окрім продовольчих магазинів та аптек. Все це дуже серйозно", - заявив Геращенко.

Заступник Авакова заявив, що в МВС достатньо сил для того, щоб заставити всіх громадян виконувати умови карантину. Геращенко також звернувся до тих підприємців, які вирішили знехтувати обмежувальними заходами і заробляти гроші.

"Поліція переведена на посилений режим несення служби, всі поліцейські відізвані з відпусток, і в нас достатньо сил, щоб заствити всіх виконувати закон.
Багато підприємців, власників торгових центрів та ін. не хочуть виконувати карантин - вони рахують гроші. Головне, щоб потім не довелося рахувати трупи своїх близьких, які можуть заразитися через те, що у заклад зайде людина, хвора на коронавірус, заразить продавця, а продавець заразить того ж власника магазину, а він - свою бабасю чи дідуся, в яких шанси вижити будуть невеликими, як показує китайська та італійська статистика. Тому подумайте, шановні бізнесмени, про своїх рідних. Почекайте 2 тижні, гроші ви ще заробите, а от здоровґ039я і життя своїх близьких ви вже ніколи не повернете", - зазначив Геращенко.