Після запровадження карантинних обмежень на зупинках наземного транспорту в Києві спостерігаються дикі і сюрреалістичні картини з величезними чергами, бійками та погрозами поліцейським і водіям маршруток. Людей звільняють з роботи чекрез неможливість добратися на роботу, а вони блокують залізничні колії, протестуючи проти зупинення електричок.

Про те, чому у карантинних заходах влади щось явно пішло не так і в чому причина всього цього колапсу, розповів лідер партії "Національний Корпус" Андрій Білецький.

Політик звинуватив президента Зеленського в тому, що він замість прийняття продуманих заходів грається в "позерську крутість на камеру".

"Зеленський подивився на Китай і зробив з точністю до навпаки", - зазначає Білецький.

Лідер Нацкорпусу підкреслює, що президент проігнорував почерговість дій, бездумно змавпувавши найпростіші кроки.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Так, у Китаї спочатку зробили так, щоби людям фізично не було куди їздити - зупинили всі підприємства, установи, навчальні та розважальні заклади. А вже потім перекрили пересування - спочатку між кварталами, а згодом ввели комендантську годину.

"Що зробили в Україні: залишили працювати більшість підприємств, разом з цим закривши метро (найбільшого перевізника столиці, що перевозить 1.7 млн. людей на добу), ввівши неможливі норми по кількості пасажирів (10 в одному транспортному засобі). Таким чином, у людей не забрали причину пересування – роботу, але надзвичайно ускладнили процес... Не думаю, що багатогодинні стояння в черзі, бійки та поїздки в забитому транспорті будуть доброю профілактикою від коронавірусу".

Білецький наголосив, що надзвичайні міри - це перш за все відповідальність влади, чого немає в команді "випадкових людей" Зеленського.

"Хочу зауважити випадковим людям при владі: життя людей це більше, ніж щоденні ролики про "Еріку". Якщо взялися проводити надзвичайні міри – це не бездумне мавпування найпростіших кроків, таких як закриття метро, це глибока стратегія, що прораховує всі сторони життя, це жорсткі рішення по спекулянтам медичних товарів (навіть якщо вони депутати "Слуги Народу"), це відповідальність, а не позерська "крутість" на камеру"

Як повідомляв портал Знай.ua, медик київської лікарні розповіла, що насправді відбувається у клініках, куди масово госпіталізують людей з підозрою на коронавірус.