Країна призупинила своє звичайне життя заради однієї мети – уповільнити поширення коронавірусу.

Чи діють прийняті заходи, чи всі дотримались карантинних обмежень і як діють правоохоронці під час карантину, розповів заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі програми "Право на владу".

"У перші 2 дні після запровадження карантину поліція отримала наказ вести роз'яснювальну роботу і з власниками транспортних засобів, і з водіями, і з пасажирами. І давайте говорити прямо - людей на вулицях сьогодні стало значно менше і більшість сприйняла цей призив (дотримуватися карантину)", - сказав Геращенко.

У той же час заступник голови МВС зазначив, що якщо епідемія китайського коронавірусу не зупиниться і набере ще більших темпів поширення, на українців чекають нові обмеження аж до заборони виходити з дому.

"У чотирьох європейських країнах ввели не тільки обмеження на роботу магазинів та місць громадських зборів. Там ввели заборону на вихід на вулицю. Це Іспанія, Італія, Франція та Австрія. Там введені штрафи за те, що людина виходить на вулицю крім, як в аптеку або продовольчий магазин", - зазначив заступник Авакова.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

І хоча поки що в Україні таких заходів немає, але вони будуть прийняті, якщо хвороба продовжить поширюватися, стверджує Геращенко.

Як повідомляв портал Знай.ua, медик київської лікарні розповіла, що насправді відбувається у клініках, куди масово госпіталізують людей з підозрою на коронавірус.