Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець заявив, що в Україні тільки почав набирати обертів коронавірус, і далі тільки буде гірше, якщо українці не будуть дотримуватися карантину.

Відповідна заява з'явилася на офіційній Facebook-сторінці МОЗ.

"Коронавірусна хвороба вже шириться Україною. Щодня ми отримуємо результати лабораторних тестів з новими підтвердженими випадками і, на жаль, поки що їх ставатиме більше… і сподіватися на те, що вірус обійде країну стороною, хибно. Найважче попереду. Вірус буде ширитися. Сама недореформована медична система України значно слабша за європейські, і нам буде значно важче прийняти потужний удар, якого може завдати коронавірус при найгіршому сценарії. Але ми ще можемо не допустити цього дотриманням режиму карантину", - сказав він.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Водночас він закликав дотримуватися карантину, адже саме він і допоможе пом'якшити удар коронавірусу на державу.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

"Як Міністр охорони здоров’я, я наполягаю: залишайтеся вдома, мийте руки, тримайте дистанцію. Байдужість до карантину та нехтування правилами може коштувати життя. Подбайте про власну безпеку, піклуйтеся про стареньких родичів та не ігноруйте перших симптомів респіраторних захворювань. Пам’ятайте, що лише 20% усіх випадків захворювань, спричинених новою коронавірусною інфекцією, є тяжкими і лише близько 3% потребують реанімаційних заходів", - підкреслив Ємець.

Скріншот допису