Політолог спростував причетність Радуцького до незаконного експорту медичних масок/

Український політолог Сергій Лямець провів розслідування щодо незаконного вивезення засобів індивідуального захисту з України, спростувавши тим самим причетність до цього нардепа і засновника клініки "Борис" Михайла Радуцького. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Facebook, пишуть "Акценти".

Сергій Лямець розповів, що численні звинувачення на адресу Михайла Радуцького про те, що нібито з його допомогою з України було вивезено 20 тонн медичних масок – фейк. Нещодавно в ЗМІ активно поширилася інформація про те, що Радуцький був помічений на Харківському заводі медпрепаратів, з якого в подальшому було відправлено партію медичних масок, на експорт яких український уряд ввів заборону. Однак, ніхто не став перевіряти достовірність інформації, посилаючись на якісь "джерела" і "експертів", яких за фактом може і не існувати. І, як з'ясувалося, у Харкові в принципі не існує такого підприємства, яке виробляло б таку кількість масок і зберігало у себе на складах.

Далі, Лямець пояснив, що вивезення медичних масок з території України розпочалося ще задовго до того, як на їхній експорт ввели заборону і всередині держави зріс попит. Почалося все з тих пір, коли епідемія коронавірусу COVID-19 почала розгортатися в Китаї і місцевий уряд намагався відшукати засоби індивідуального захисту у всіх куточках планети. Що примітно, України це також торкнулося, однак продажем масок та інших препаратів займалися не чиновники чи уряд, а приватні особи, які вирішили заробити на ажіотажі.

Документи, що знаходяться у відкритому доступі, довели, що торгівлею масок та інших засобів займалися великі медичні організації, причому ще задовго до введення заборони на експорт. Зокрема, такою стала компанія "СИНОФАРМ", ТОВ "Мамона ТРЕЙД", НВП "СТАНДАРТ" та інші, і жодна з названих компаній не має відношення до Михайла Радуцького.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На думку Сергія Лямця, поширення даної інформації не було чиєюсь помилкою, а чітко спланованим фейком, організованим досвідченими політиками при владі чи опозицією. На жаль, знайти вихідне джерело такої неправдивої інформації – неможливо.

Я был на том эфире, когда мой товарищ и отличный эксперт Михаил Чаплыга заявил, что в разгар эпидемии тонны масок из...

Geplaatst door Лямец Сергей op Maandag 30 maart 2020