Замовником нападу на активіста він назвав міського голову Одеси Геннадія Труханова. Про це йдеться в ексклюзивному відео, яке вперше опублікувало видання ZN.ua.

На умовах анонімності безпосередній свідок розповів про своє близьке знайомство з одним із найманців, які напали на Сергія Стерненка, — Іваном Кузнєцовим. Свідок також детально розповів про особисту розмову з Кузнєцовим напередодні нападу.

У 2018 році на одеського активіста Сергія Стерненка було скоєно три замовних напади. Під час третього нападу Сергій почав захищатися від нападників ножем і поранив їх. Один із нападників, Олександр Ісайкул, утік із місця злочину, а другий, Іван Кузнєцов, помер від поранень.

За словами свідка, він вирішив дати показання, бо дружив з Іваном Кузнєцовим, особисто чув від нього про планування замаху на Стерненка, а також про те, хто саме займався організацією нападу. Цією людиною був їхній спільний знайомий Олександр Подобєдов. Саме Подобєдова свідок звинувачує в загибелі свого друга. Чоловік вирішив говорити, бо, на його переконання, організатор злочину, який втягнув Кузнєцова у кримінал, досі не покараний.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами свідка, Іван Кузнєцов мешкав у місті Чорноморськ на Одещині, мав фінансові й сімейні проблеми і вживав наркотики, через що був змушений шукати легких грошей. Він познайомився з Олександром Подобєдовим і почав на нього працювати. Переважно це була охорона різних об'єктів, але інколи Подобєдов займався й рейдерством.

Чоловік, який це розповів, заявив, що раніше і сам працював з Подобєдовим, а тому, своєю чергою, допомагав мер Одеси Геннадій Труханов.

За словами свідка, за чотири дні до нападу на Стерненка, 20 травня 2018 року, Кузнєцов зустрівся з ним і повідомив, що Подобєдов отримав від Труханова замовлення "поламати нациста Стерненка", який йому заважає. Кузнєцов шукав для цієї справи співвиконавця і пропонував заплатити за це 1 000 доларів.

Як тільки адвокати переконаються, що свідку нічого не загрожує, показання будуть долучені адвокатами до матеріалів слідства.

Тим часом у середу, 1 квітня, Стерненко у себе в Facebook заявив, що реальною причиною звільнення заступника Генпрокурора Віктора Трепака стала відмова виконувати злочинні вказівки по його справі. Як ідеться у дописі, керівництво Офісу Генпрокурора декілька разів вимагало у Трепака "незаконно, без будь-яких доказів та правових підстав", повідомити Стерненку про підозру в умисному вбивстві по справі третього нападу на нього.