Спостережна рада "Укрзалізниці" попередньо вибрав нового тимчасового керівника - головою стратегічного підприємства може стати фінансист Микола Іванінів.

Із семи членів наглядової ради за нього проголосувало лише четверо - всі іноземці. Про це пише "Економічна правда".

Журналісти, посилаючись на своє джерело, повідомили: наглядова рада відсторонила Марчека Желько від керівництва компанії. Претендентів на посаду тимчасового голови УЗ було два: колишній керівник Південно-західної залізниці Роман Веприцький і фінансовий директор Микола Іванінів.

"Кандидатура Іванініва розділила Наглядову раду. За нього проголосували лише чотири іноземних члена наглядової ради, які навіть не можуть приїхати у країну в умовах карантину, тому не факт, що рішення буде втілено в життя", - пише ЕП, посилаючись на джерела.

Проте остаточне рішення щодо кандидатури Миколи Іванініва прийме Кабінет Міністрів України.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

"Новим керівником з приставкою т.в.о. може стати Іванінів. Подання про його призначення готуються передати в Кабінет міністрів, який як акціонер повинен прийняти остаточне рішення", - сказано в новині.

Раніше Микола Іванінів майже рік обіймав посаду фінансового директора "Укрзалізниці".

Нагадаємо, всі незалежні члени спостережної ради "Укрзалізниці" є іноземцями. Це Андерс Аслунд, Шевки Аджунер, Крістіан Кун і Матьє Андреас.