Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов звернувся до українців через поширення коронавірусу COVID-19 в Україні.

Міністр наголосив, що карантин - це не канікули, а війна з невидимим ворогом.

За словами Степанова, на сьогодні Міністерство охорони здоров'я вже затвердило єдиний державний протокол лікування для хворих COVID-19. Стандарт встановлено на досвіді інших країн.

Степанов заявив, що МОЗ паралельно працює над медичною реформою. Міністрподякував лікарям за боротьбу з коронавірусом.

"Я дякую, що ви звертаєте нашу увагу на ті питання, які необхідно вирішувати в першу чергу. На жаль, за кілька тижнів нам не вдасться побудувати сучасну медичну систему, але ми не відкладаємо це в довгий ящик, ми паралельно працюємо над реформою", - зазначив Степанов.

Міністр також завірив, що медики швидких отримають потрійну ставку на час карантину. За його словами, це питання вже внесли до наказу. Степанов зазначив, що медики швидких на передовій у "війні" з вірусом.

"Медичні працівники, які працюють в неукомплектованих штатах, без належного захисту і підтримки - ми працюємо цілодобово, щоб ви могли працювати захищеними і в нормальних умовах", - сказав чиновник.

Разом з тим, міністр наголосив, що попереду - важкі тижні. Тому карантин стане жорсткішим заради безпеки громадян. Степанов закликав українців залишатися вдома.

"Важкі тижні попереду. Але я впевнений, що згуртувавшись український народ переможе будь-яку напасть, в тому числі і коронавірус. Тільки разом ми можемо зменшити руйнівні наслідки пандемії. І останнє. Шановні українці, заради вашої ж безпеки ми посилили карантинні заходи. Залишайтеся вдома. карантин - це не канікули. це війна з невидимим ворогом, і ви - перша лінія захисту ", - написав Максим Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, за якими правилами Україна житиме на карантині
Поки українці сидять на карантині, в країні відбуваються зміни. Уряд, намагаючись підлаштуватися під нові обставини, ухвалює відповідні рішення та встановлюючи нові правила.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців примусово одягнуть в маски

Також Знай.ua писав, супермаркети знизили ціни на популярні продукти