Сергій Шахов запропонував свою кров вченим для боротьби з коронавірусів.

Нардеп Сергій Шахов, який першим з українських політиків публічно заявив про своє захворювання коронавірусом, видужав, про що отримв офіційну довідку.

Про це Шаховповідомив під час відеозвернення у Facebook.

За словами нардепа, у нього є офіційна довідка з Олександрівської лікарні, про те, що він більше не є носієм вірусу. Негативні тести на коронавірус також є і у всіх членів сім'ї політика.

Крім того, Шахов висловив готовність надати свою кров для досліджень українським вченим, оскільки в ній є антитіла до covіd-19.

"Лікування за допомогою плазми крові тих, хто видужав, зараз є найпрогресивнішим напрямком протидії коронавірусу в світі. У багатьох країнах, як наприклад, у Франції, ця програма має підтримку на державному рівні. На нашу державу розраховувати не доводиться, так що нам потрібно брати ситуацію в свої руки. Я закликаю вчених, волонтерів та меценатів об'єднати зусилля і створити власну програму лікування за допомогою плазми крові. У мене є кров з антитілами, і таких як я вже досить багато в країні, ми можемо допомогти іншим", - сказав Шахов.

Нардеп закликав усіх, хто готовий брати участь в програмі по вивченню лімфи крові тих, хто видужав, писати йому в соцмережах.

Також він підтвердив свій намір проінспектувати українські лікарні, щоб допомогти медичним працівникам найнеобхіднішим.

Разом з тим, одужавши, Шахов засудив надмірні заходи щодо карантину.

"Навчи дурня молитися - він лоба розіб'є. Карантин, безумовно, потрібен, перш за все для груп ризику, проте він не повинен перетворюватися в маразм з дикими штрафами. Звідки людям взяти ці 17 або 35 тисяч? І що це за цирк, коли натовп поліцейських ловлять спортсменів з Дніпра? Злочинців ловіть!", - обурився Шахов.

Він пообіцяв продовжити практику регулярних ефірів, під час яких буде відповідати на запитання глядачів.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Geplaatst door Сергій Шахов op Maandag 6 april 2020