Борги перед ДП "НАЕК "Енергоатом" за вироблену електроенергію призвели до виникнення таких фінансових проблем компанії: затримка з виплатою заробітної плати, заборгованість з виплати податків та відсотків по кредитам, затримка оплати купівлі свіжого ядерного палива тощо.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив заступник голови Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України Олексій Лич.

"Окрім затримки виплати з/п у повному обсязі, з'явилась заборгованість з оплатою податків, відсотків по кредитах, оплати за СЯП (свіже ядерне паливо. – Ред.), оплати підрядникам, що несе додатковий тягар у вигляді штрафних санкцій, робить ситуацію катастрофічною", – написав він, додавши, що до такої ситуації призвели неплатежі з ринку та падіння споживання електроенергії.

Заступник голови Атомпрофспілки також зазначив, що 6 квітня він обговорив складну ситуацію в компанії з т.в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Віталієм Шубіним.

"Проінформував про складну ситуацію в "Енергоатомі". Він (Шубін. – Ред.) проінформував про дії що вживаються Міністерством. Сподіваюсь, що вони будуть успішними", – додав Лич.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляло агентство ExPro, 2 квітня "Енергоатом-Трейдинг" опублікував оцінку боргу ДП "Гарантований покупець" перед компанією за лютий-березень 2020 року на рівні 5 млрд грн (підтверджений борг за лютий – 3 млрд грн), разом з тим борг НЕК "Укренерго" перед "Енергоатомом" за врегулювання небалансів становить 400 млн грн. Дані борги, згідно повідомлення трейдингового підрозділу, негативно впливають на фінансовий стан генеруючої компанії.