Кадрові зміни у Кабміні. Гучне звільнення міністра фінансів обростає новими подробицями, зокрема у ЗМІ днями з’явилася інформація - чиновник звинувачував прем’єра, голів митниці та податкової у причетності до фінансових схем, натомість сам входив до складу ради американської компанії Gase Energy, яка викликала питання у Комісії з цінних паперів і бірж США.

Про це йдеться у сюжеті NewsOne.

За неофіційними даними, відразу після того, як Уманський очолив міністерство фінансів, зробив подання на звільнення голів Державних митної та податкової служб. При цьому, як зазначають експерти, забув про свої обов’язки. Секвестр бюджету, який він подав, був вщент розкритикований депутатами і громадськістю.

До того ж, на посади голів Державної митної і Державної податкової служби Уманський планував людей, причетних до численних корупційних скандалів. На посаду виконуючого обов’язки голови ДПС порадив призначити Євгена Бамбізова, а на посаду голови ДМС - Василя Поїзда. Обидва кандидати раніше ставали фігурантами розслідувань правоохоронних органів.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Крім того, на посаду заступника голови ДПС ексочільник Мінфіну пропонував Людмилу Демченко, яка на зарплату держслужбовця "заробила" значні статки та була фігуранткою кількох корупційних скандалів.

Нагадаємо, Ігоря Уманського звільнили 30 березня. Той протримався на посаді недовго, всього три тижні. У відомстві по собі залишив заступника міністра фінансів. Йдеться про Світлану Воробей. Її Кабмін призначив 25 березня.

Зазначимо, раніше Воробей працювала радницею та помічницею українського бізнесмена Сергія Тігіпка, а також Ніни Южаніної, членкині Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики. Чи проходила жінка конкурс на посаду, нині невідомо.