Українців здивували правдою, як родина колишнього президента-втікача опинилась на Донбасі. Виявляється, батько Віктора Януковича був переселений з с. Януки БРСР на Донбас на виправні роботи, звинувачений у співпраці з німцями. Про це йдеться у повідомленні користувача History Ukraine у Твіттер.

Вірогідно, що й прізвище Януковичів походить від назви села, з якого вони родом.

Як відомо, до 1920 село Януки належало до Борисовського повіту. До 1924 року Борисовський повіт знаходився у складі Мінської губернії. У 1919-1920 роках повіт був окупований Польщею, належав до Мінського округу Східних Земель Польщі.

У 1920-39, після Ризького договору, Януки знаходилися на території Докшицької гміни у складі різних округів та воєводств Польської Республіки.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Після радянської окупації у вересні 1939 року та входження Західної Білорусі у склад БРСР, у грудні 1939 — січні 1940 був введений новий поділ, на райони та області. 15 січня 1940 було утворено Докшицький район Вілейської області.

В 1949 році януковців прилучили до колективізації. Село почало занепадати.

Документ, скріншот з Твіттер
Документ, скріншот з Твіттер

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тут сиділи Янукович і Порошенко, Зеленський показав найбільш "нестерпне" місце в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, Азарова допитають у справі про держзраду президента-втікача Віктора Януковича

Також Знай.ua писав, Азаров не виключає повернення в Україну