Зеленський зустрівся з главою ПЦУ Єпіфанієм і обговорив з ним проведення Пасхи.

Президент України Володимир Зеленський і митрополит Київський і всієї України Єпіфаній обговорили проведення богослужінь в період карантину. Про це повідомили в прес-службі ПЦУ.

Сторони обговорили дії держави по боротьбі з коронавирусной інфекцією, обмінявшись думками з приводу цієї проблеми.

Як зазначається, Зеленський розповів предстоятелю ПЦУ про вжиті заходи для стримування поширення коронавірусу, а митрополит Єпіфаній - про рішення церкви на тлі пандемії і впровадженими карантинними обмеженнями.

Президент підкреслив, що важливо об'єднати зусилля держави і церкви, щоб протистояти коронавцрусу.

Окремим питанням обговорення було перенесення пасхальних богослужінь в режим online.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Президент та глава ПЦУ зійшлись в думці, що не можна зовсім не святкувати Великдень. Єпіфаній погодився з ідеєю Зеленського організувати трансляцію великодніх літургій.

У святкові дні молитви і богослужіння вирішено транслювати онлайн, щоб українці залишалися вдома, але при цьому могли приєднатися до торжества.

"Молитви і богослужіння у ці дні мають відбутися, щоби залишаючись вдома, наші вірні могли долучитися до них через трансляції, щоби відчули – попри важкі обставини сьогодення величне свято прийшло до нас", – підкреслив Митрополит Епіфаній.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що готують "слуги народу" на карантинний Великдень

Як повідомляв портал Знай.ua, Кличко закликав киян святкувати Великдень вдома

Також Знай.ua писав, Епіфаній нагадав про дивовижні зцілення хворих у розпал карантину