Голова Комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпін направив телеграму президенту Білорусі Олександру Лукашенко, в якій висловив співчуття у зв'язку з пандемією. Цзіньпін відзначив, що Китай та Білорусь підтримують один одного, і Пекін підтримує всі зусилля республіки в боротьбі з коронавірусом. За словами глави Китаю, країна і надалі надаватиме посильну допомогу Білорусі.
Також у телеграмі йдеться, що для COVID-19 немає меж – це загальний ворог всіх країн. Держави повинні спільними зусиллями боротися з пандемією і забезпечити максимальну безпеку для своїх жителів.

Олександр Лукашенко, скріншот: YouTube
Олександр Лукашенко, скріншот: YouTube


Сі Цзіньпін у телеграмі зазначив, що надає величезного значення розвитку відносин Білорусі та КНР. Він заявив, що розраховує налагодити співпрацю в різних сферах, в тому числі і в охороні здоров'я. Цзіньпін сподівається, що спільними зусиллями вдасться впоратися з пандемією в найкоротші терміни.
У момент спалаху коронавіруса в Китаї, Білорусь направила два літаки з гуманітарною допомогою. У КНР були доставлені дезінфекційні засоби, халати, маски, ліки і т. д. Тепер вже Китай направляє гуманітарну допомогу в Білорусь. 17 квітня в аеропорту Мінська здійснив посадку літак з 30 тоннами гуманітарного вантажу з Китаю.

Нагадаємо, українцям виплатять соцдопомогу на дітей в період карантину — кому чекати грошей.

Як повідомляв Знай.uа, Лукашенко змушений просити допомоги в Європі — Білорусь страждає від пандемії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Знай.uа писав, Ані Лорак призначила побачення в розпал карантину – "Скоро побачимося".