Війна в Україні майже не щодня забирає нові життя. Здебільшого молодих хлопців, цвіт нації, які могли жити десятки років - кохати, будувати Україну, народжувати дітей.

19 квітня Андрій Білецький згадав одного з захисників Незалежності, який загинув у цей день 5 років тому.

"В перші роки війни в Азов приїжджали воювати добровольці з десятка країн світу. Ті, хто зробив, напевно, найбільший внесок у підготовку та навчання бійців полку — добровольці з Грузії. Одним з них був Георгій Джанелідзе «Сатана» — інструктор і боєць другої сотні. У 2008 році він захищав Грузію від російської агресії, служив у батальйоні імені Гулуа. З самого початку війни на Донбасі приїхав в Україну, - пише Андрій Білецький.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

"Загинув 19 квітня 2015 року в бою під Широкиним під час оборони селища. Тоді його тіло сєпари замінували і не віддавали більше десяти годин. На Майдані Незалежності останню шану мужності та героїзму «Сатані» віддали сотні людей. Похований у рідному Тбілісі, без батька залишилися троє дітей", - додав очільник Нацкорпусу.

Раніше ми писали, що Білецький назвав умови виходу України з кризи - потрібна державна політика економічного націоналізму.

Також ви можете ознайомитися з повним дос’є на очільника Нацкорпусу Андрія Білецького.