Міністр МВС Арсен Аваков терміново вилетів в Житомирську область. Про це він повідомив у своєму Twitter.

"В Овручі з секретарем РНБОУ А. Даниловим, керівником ВП А. Єрмаком заслухали представників ОДА, ДСНС, НПУ, Держлісагентства щодо пожеж в регіоні. Здійснили повітряний моніторинг над районом пожежі. Рятувальники, авіація, 50 од.тих. працюють 24/7 .Врятовано 4 села. За 3-4 дні подолаємо!" - написав Арсен Аваков.

18 квітня радник міністра внутрішніх справ України опублікував карту горіння лісів під Києвом. З словами Антона Геращенка, недалеко від столиці палахкотять не самі ліси, а лісова підстилка і торішня суха трава.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Поїздка до Житомирської облатсь // фото з Twitter Арсена Авакова
Поїздка до Житомирської облатсь // фото з Twitter Арсена Авакова

"На карті, яку тільки що опублікував Міністр МВС Арсен Аваков об'єктивна інформація про осередки лісових пожеж у Київській та Житомирській областях. В основному не горить ліс, а лісова підстилка - суха торішня трава, очерет і тільки в разі сильних поривів вітру має місце верхову пожежу", - зазначив Геращенко.

До цього Аваков озвучив факти, які ніяк не назвеш втішними для українців. Аваков уточнив, що підсумкове рішення буде приймати не МВС, а весь уряд в цілому, колегіально, враховуючи епідеміологічну ситуацію в країні на момент поточної дати завершення карантину – 24 квітня. Також він припустив, що карантин триватиме щонайменше два місяці, як і у всій Європі. Аваков заявив, що заходи можуть скасувати лише в другій половині травня.