Державною службою фінансового моніторингу України, як підрозділом фінансової розвідки України, в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, вживаються посилені заходи практичного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Зокрема, протягом І кварталу 2020 року Держфінмоніторингом підготовлено 239 матеріалів (з них 95 узагальнених матеріалів та 144 додаткових узагальнених матеріалів).

У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів, та з учиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, становить 14,8 млрд гривень.

Держфінмоніторингом приділяється особлива увага стосовно розслідування фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна.

Так, протягом І кварталу 2020 року Держфінмоніторингом направлено до правоохоронних органів 47 таких матеріалів (4 узагальнені матеріали та 43 додаткові узагальнені матеріали).

У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів, та з учиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, становить 161,4 млн гривень.

Популярні новини зараз
Пенсію більше не побачите: кому із літніх українців терміново треба прийти до "Ощадбанку" У літньої пари з інвалідністю ТЦК забрали єдиного сина під час поїздки по ліки для них: "Всіх – значить всіх" Батьківство не врятує від мобілізації: багатодітним українцям встановили нові вимоги Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

Відповідно до законодавства України, Держфінмоніторинг (як підрозділ фінансової розвідки) спільно із правоохоронними органами здійснює заходи, направлені на попередження та протидію фінансуванню терористичної діяльності, сепаратизму.

Так, протягом І кварталу 2020 року Держфінмоніторингом направлено до правоохоронних органів 18 матеріалів (з них – 7 узагальнених матеріалів та 11 додаткових узагальнених матеріалів) стосовно фінансових операцій осіб, які можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму та/або проведених за участю осіб, які публічно закликають до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або зміни меж території або державного кордону України.

Також, у І кварталі 2020 року Держфінмоніторингом проведено та оприлюднено огляд на тему «Використання неприбуткових організацій в незаконних цілях».

Інформування про результати роботи Держфінмоніторингу за І квартал 2020 року Державною службою фінансового моніторингу...

Geplaatst door Державна служба фінансового моніторингу України op Maandag 20 april 2020