Вже 5 тижнів, як Україна ″карантиниться″, а кількість хворих на коронавірус різко зростає. В цих умовах лікарні полишені на самих себе — жодної допомоги від держави.

Про це розповів в ефірі ″Право на владу″ голова Кременецької районної ради, що на Тернопільщині Володимир Стефанський. Він звернувся до головного санітарного лікаря Віктора Ляшка з проханням про допомогу.

″На сьогодні жодної фінансової допомоги, жодної копійки з держбюджету район не отримав для боротьби з коронавірусом. Ті гроші, які ми виділили зі свого районного бюджету, ті гроші, які зібрали волонтери — це разом приблизно мільйон грн. Але вони не можуть забезпечити 2 лікарні необхідними засобами... Хотілося б, щоб звернули увану на ту передову боротьби з коронавірусом″, - зазначив Володимир Стефанський.

Він додав, що йдеться не так про гроші, як про необхідні спецзасоби.

Вже не один спецрейс із спецзасобами для боротьби з коронавірусом Україна зустріла і з Кореї, і з Китаю — і все це, як в суху землю. Куди все це дівається і чому воно не доходить до лікарень — залишається загадкою.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

″Воно так і буде продовжуватись, поки не будуть дотримуватися алгоритми, які затверджені МОЗ. Якщо кожен політик на місцях буде вирішувати, що саме в цю лікарню мають бути госпіталізовані хворі з коронавірусом, а потім звертатися до міністерства охорони здоров'я, ми матимемо аналогічну ситуацію. Є розроблений чіткий алгоритм, визначені і затверджені заклади охорони здоров'я, які повинні приймати хворих на Covid-19. Вони повинні заповнюватися пацієнтами, після цього переходимо на другу стадію″, - відповів на звертання голови Кременецької райради Ляшко.

Ведуча програми засудила головного санлікаря за такі слова і нагадала йому про людяність.

″Знаєте, ваші колеги, пане Вікторе, які з вами працювали, кажуть, що головний державний санітарний лікар дуже змінився, як став головним державним санітарним лікарем. Тому що ви більше перетворюєтеся на чиновника. Ця машина Вас пожирає. Ви більше перетворюєтеся на чиновника. А в період пандемії ще цінуються такі якості, як людяність. І коли людина говорить про те, що у них завал і аврал і форсмажор, очевидно не про алгоритми треба говорити, які скрізь порушені, а треба думати, як рятувати конкретний район″, - рызко відповіла Мосейчук Ляшку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україну з Китаю прилетів літак-гігант "Мрія" з медичним вантажем, встановлено світовий рекорд

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні почали випробування препарату проти коронавірусу

Також Знай.ua писав, українцям доведеться два роки жити в умовах обмежень через пандемію коронавірусу.