Президент Володимир Зеленський заявив, що має намір повністю змінити підхід до медичної реформи в Україні, адже вона насправді погана, а не хороша, як запевняли раніше чиновники.

Про таке він розповів в інтерв'ю для фільму "Рік президента Зеленського".

"Моє враження: особливо коронавірус показав, що це за медична реформа. Він показав, що лікарні не готові. Кількість інфекційних лікарень не готове до такого виклику. Заробітна плата, умови наших лікарів, у яких вони працюють, де немає ремонту вже багато років, і заробітна плата лікарів дуже низька. Інфраструктури медичної немає", - заявив Зеленський.

Також він зазначив, що гучні заяви чиновників про готовність української медицини до коронавірусу виявилися брехнею.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Все нам говорили, що будьте спокійні, у нас є запас, у нас є маски, їх мільйони на складах, у нас три тисячі працюючих ШВЛ, у нас десятки лабораторій для перевірки тестів. Ну так я вам скажу, що у нас було п'ять непрацюючих лабораторій. Зараз працюють 35. У нас ШВЛ більш-менш працюють не було навіть тисячі. На країну, де 40 мільйонів. Були прострочені маски. Просто ганьба!", - сказав він.

Окрім цього, як підкреслив український лідер, аби покращити медицину в державі, потрібно змінити підхід.

"Тому коли великими літерами пишемо на плакаті:" Ось вона, друга черга медичної реформи ", ми бачимо, що після коронавірусу потрібно повністю змінити підхід. Ми тільки зараз побачили, що у нас є. Крім медиків прекрасних і одних з кращих в світі, нічого немає. Ось і вся медична реформа", - підкреслив президент.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський пообіцяв завершити війну на Донбасі до кінця президентського терміну.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський стривожив зізнанням про доньку, президентство вилізло боком.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський запропонував Саакашвілі крісло віце-прем'єра.