Американське видання New York Post повідомляє, що за чутками, Кім Чен Ин мертвий. За даними мережі Гонконгу, з посиланням на японський журнал, головний "рокетмен" Північної Кореї може перебувати у «вегетативному стані» після того, як на початку цього місяця йому зробили операцію на серці.

Цю інформацію піздніше підтвержує і британське видання Daily Mail.

Віце-директор Гонконгського супутникового телебачення HKSTV, підтримуваної Пекіном мовної мережі в Гонконзі, заявило, що Ким Чен Ин помер, пославшись на «дуже солідне джерело». Його повідомлення у китайському додатку обміну повідомленнями Weibo широко поширено в соціальних мережах - йдеться в заяві International Business Times.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В інших непідтверджених повідомлень, приписуваних високопоставленим партійним джерелам в Пекіні, йдеться, що під час операції на серці північнокорейського лідера у хірурга дуже сильно тремтіли руки. Мовляв, це могло призвести до необоротної помилки доктора.

У мережі показали фотографію сестри Кім Чен Ина, яка може очолити країну після його смерті. Кім Е Чжон являється молодшою сестрою лідера Північної Кореї.

Кім Е Чжон
Кім Е Чжон

Раніше New York Post писав, що у п'ятницю тижневик Shukan Gendai повідомив, що китайський медик, відправлений в Північну Корею у складі команди для лікування Кіма, вважає, що помилка в простій процедурі призвела до серйозного захворювання лідера.

Північнокорейські ЗМІ не згадували про стан здоров'я Кіма і його місцезнаходження, хоча повідомлення інших ЗМІ викликали міжнародні спекуляції про його стан.

Китайський експерт розповів журналу, що Кім схопився за груди і впав на землю під час відвідування сільської місцевості на початку цього місяця. Лікар, який супроводжував Кіма, надав необхідну допомогу і доправив його до найближчої лікарні.