У зв'язку з тим, що стан здоров'я північнокорейського лідера Кім Чен Ина піддається лютим спекуляцій і потоку повідомлень у засобах масової інформації, неминуче виникають питання про те, хто захопить контроль над королівством-відлюдником, якщо його правління припиниться.

36-річний хлопчик невпинно працював протягом дев'яти років, що минули після смерті його батька Кім Чен Іра, щоб сконцентрувати владу у своїх власних руках, знищуючи потенційних суперників і навіть близьких членів сім'ї, які вважалися загрозою його панування.

Розвідувальні служби Китаю і Південної Кореї, правда, трохи остудили припущення, особливо з CNN, що життя Кіма знаходиться в серйозній і безпосередній небезпеці після операції на серці.

Але вони також не заперечували, що у лідера була якась загроза здоров'ю, і відсутність Кіма на недавніх заходах, присвячених 15-річчю з дня народження його діда Кім Ір Сена, засновника нації, вважалася дуже незвичайним.

Враховуючи, що керівництво Північної Кореї переходило через успадкування чоловічої статі з моменту її заснування як країни - і, як вважають, Кім Чен Ин не має дорослих синів - ось хто наступний в черзі, якщо лідер помре або стане недієздатним.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

фото Getty Images
Ким Чен Ин \\ фото Getty Images

Його сестра

Єдиний інший член сім'ї Кім, який відіграє активну роль у житті правлячій Робочої партії Кореї, 31-річна Кім Е Чжон. Вона молодша сестра Кім Чен Ина і де-факто керівник апарату.

Їй все більше довіряють громадські завдання, вона супроводжує його на недавніх ключових зустрічах на вищому рівні, минулого місяця робить свою першу офіційну публічну заяву, оскільки її відновили найвпливовішому комітеті політбюро правлячої партії.

У той же час з повідомлень державних ЗМІ ясно, що Кім Е Чжон знає своє місце за своїм братом, а не попереду нього. Під час зупинки поїзда в Китаї на початку минулого року їй доручили загасити сигарету брата.

Деякі аналітики кажуть, що у неї є єдина реальна характеристика, яка має значення в північнокорейської системі - це "родовід Паекту", прямий нащадок династії Кім.

Але Північна Корея також є жорстким патріархатом, і її стать, швидше за все, не дасть їй просунуться вище посади тимчасового лідера в разі смерті її брата.

Простіше кажучи, сказав Лейф-Ерік Іслі, ад'юнкт-професор міжнародних досліджень у Жіночому університеті Юха в Сеулі: "Система Північної Кореї не може продовжувати свою нинішню ідеологічну та інституційну форму без дорослого нащадка Кім Ір Сена".

Його брат

Кім Чен Ина є живий старший брат.

Кім Чен Чхоль, як кажуть, більше захоплювався музикою і грою на гітарі, ніж політикою, і живе тихим життям далеко від центру уваги в Північній Кореї, за словами Те Юн Хо, колишнього заступника посла Північної Кореї в Лондоні, який перейшов на бік півдня.

Востаннє його бачили в 2011 році на концерті Еріка Клептона в Сінгапурі, повідомляє південнокорейська телекомпанія KBS. Як і його брат, він також навчався за кордоном у Швейцарії.

За словами Кендзі Фудзімото, японця, який стверджує, що був особистим шеф-кухарем суші для Кім Чен Іра, покійний лідер Північної Кореї вирішив, що Кім Чен Чхоль був занадто «дівочим», щоб очолити країну. Здавалося б, йому ще далеко до повернення у життя країни.

Його син

Приватне життя першої родини Північної Кореї, як відомо, оповите таємницею, але ми знаємо, що він одружений на колишній співачці і чарлідерці Рі Солу-Джу з 2009 року.

Розвідувальні служби Південної Кореї вважають, що у пари було троє дітей, включаючи сина, народженого в 2010 році, дочка, яка народилася в 2013 році, та третьої дитини в 2017 році.

Як не дивно, можливо, краще розуміння сім'ї Кім прийшло з візиту баскетбольної зірки Денніса Родмана в 2013 році, який назвав Кім Чен Ина «гарним татом» для своєї тодішньої молодої дочки Джу Ай.

Вік дітей Кіма означає, що потрібна форма регентства, поки його старший син не стане достатньо дорослим, аби успадкувати країну.

Тим не менш, офіційні особи США вважають, що збереження контролю над країною в сім'ї все ще є найбільш вірогідним результатом. Виступаючи на Fox News у вівторок, радник з національної безпеки Дональда Трампа Роберт О'брайен сказав про будь-яке правонаступництво: «Основним припущенням може бути, що це буде хтось із сім'ї».

Вищі посадові особи

Високопоставлені чиновники Північної Кореї залишилися на своїх робочих місцях завдяки непохитній відданості родині Кім, іноді протягом декількох поколінь.

Якщо буде потрібно нове керівництво, цілком можливо, що кілька високопоставлених старійшин Партії трудящих можуть об'єднатися, щоб очолити країну в перехідному періоді.

Після десятиліть служби, в тому числі в якості першого військового начальника Кім Чен Ина, Чо Рен Хе став у минулому році номінальним главою Півночі, ставши президентом Президії Верховного Народного Зібрання.

Він і Пак Понг-Жу, один з членів Політбюро і колишній державний прем'єр, який спостерігав за намаганням Півночі ввести більше елементів вільного ринку для пожвавлення своєї економіки, були б вірогідними лідерами.

При такому сценарії колишньому високопоставленому ядерного чиновнику Кім Ен Чолу і міністру закордонних справ Ри Сон Гвону може бути доручено вирішувати дипломатичні питання, включаючи переговори про денуклеаризацией з Південною Кореєю і Вашингтоном, які зайшли в глухий кут. Вони відігравали ключову роль на попередніх самітах з Трампом.

Кеті О, автор трьох книг про Північну Корею, заявила The Independent, що, хоча вони можуть допомогти в перехідному періоді, «не один дорослий чоловік в елітній структурі не зможе отримати вищу роботу [сам]».

"Кім тепер доручає своїй молодшій сестрі, Кім Е Чжон, багато речей, і вона - єдиний родич і довірена особа в його кабінеті. Однак у кінцевому підсумку саме його син успадкує Північну Корею", - сказала вона.