З 28 квітня 2020 року українцям доведеться надавати документи (паспорт, водійські права) при проведенні грошових переказів без відкриття рахунку (карткового або будь-якого іншого) більш ніж на 5 тисяч гривень. Зараз це правило діє для операцій понад 15 тис. грн. Про це нагадали у телеграм-каналі Romanenko Dreams&Nightmare Show.

На практиці це означає, що анонімно (без надання документів та ідентифікації) не можна буде робити перерахувань:

Відправляти грошові перекази без відкриття рахунку.
Поповнювати рахунки інших людей, закидати комусь гроші на картку.
Поповнювати рахунки в платіжних терміналах.
Платити за отримані товари або послуги, якщо переводите кошти, наприклад, при доставці з післяплатою. Скажімо, за посилку, яку отримали у відділенні "Нової пошти".

Кредит, фото liga.net
Кредит, фото liga.net

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Ще раз - все це не забороняється в принципі. Але потрібно буде надавати документи (ідентифікувати себе) в обов'язковому порядку при операціях понад 5 тис. грн (5 тис. грн + 1 грн = потрібен паспорт). Правда, доводити походження коштів буде не потрібно.

"Немає сенсу розбиратися навіщо це роблять. Просто така держава не має право на життя. Тому що кожен крок, кожний безглуздий рух з приводу того, як зробити життя співвітчизників геморніше, складніше, безглуздіше, тільки тому що їм нема з чого п*здить, а корівка порядком охляла, але її посиніле вим'я продовжує смикати ліс рук. А годувати по ходу корів геть забули", - епічно резумував автор.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям ускладнять правила грошових переказів - звіт з податкової та довідка про зарплату.

Як повідомляв портал "Знай.ua", VIP-палати, "липова" інвалідність та довідки — що відбувалося в лікарнях задовго до пандемії. Юрій Романенко згадав прогріхи українських медиків.

Також "Знай.ua" писав, в Україні перевірятимуть всі підозрілі банківські операції - чого чекати клієнтам.