При банківських операціях українці будуть проводити процедуру ідентифікації. Нові правила грошових банківських переказів вступлять в силу з 28 квітня 2020 року.

Згідно з законом України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення", з 28 квітня при деяких банківських операціях українці повинні будуть засвідчувати особу платника та вказувати походження коштів.

Без додаткових документів не можна буде зробити переклад великої суми грошей на інший рахунок, як наприклад за велику покупку або від продажу автомобіля або нерухомості.

На даний момент на банківські рахунки можна перераховувати суму не більше 15 тисяч гривень, а з 28 квітня – не більше 5 тисяч.

Також додаткові документи знадобляться при зміні в документах – нова фотографія, зміна прізвища та зміну місця проживання.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нові правила не торкнутися оплати комунальних послуг, сплати податків, штрафів, за кредитами не більше 30 тисяч гривень.

З документів можуть вимагати податкову декларацію, інформацію про клієнта, що зробив або отримав великий переклад.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні будуть перевіряти всі підозрілі банківські операції.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні запровадили нові правила грошових переказів.

Також Знай. ua писав, що українцям змінили правила грошових переказів.