У вівторок 28 квітня Офіс президента України розмістив фотографію і новину в соціальній мережі Facebook, на якій президент Володимир Зеленський підписує закон про вільний ринок землі.

Навіть суперечливість цього закону відійшла на другий план після того, як українці побачили, як Володимир Зеленський це робить.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, який Верховна Рада ухвалила 31 березня 2020 року. Детальніше: https://bit.ly/3bWBnyd

Geplaatst door Офіс Президента України op Dinsdag 28 april 2020

На кріслі сидить голова Офісу президента Андрій Єрмак в масці, а поруч стоїть сам президент Володимир Зеленський і підписує документ. Багато хто відразу ж кинулися жартувати, що Володимир Зеленський лише підписує потрібний документ, який йому подає Андрій Єрмак.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Таке враження, що президент сидить, а помічник варто", - зазначив Семен Кабакаєв і судячи з більш ніж 400 лайків його думку розділили сотні українців.

Також українці запідозрили, що у штат Володимира Зеленського пробралися "порохоботи", які і зробили такий невдалий кадр, переставивши місцями главу держави і його чиновника.

"А хто це біля Єрмака і без маски!?" - українці дуже жваво підтримали дискусію.

Нагадаємо, як писав Знай Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ринок землі. Про це повідомили на сайті глави держави у вівторок, 28 квітня. Документ передбачає формування законодавчого поля для запровадження ринкового обороту земель сільськогосподарського призначення.

"Закон, який підписав глава держави, дасть змогу забезпечити реалізацію конституційних прав громадян на вільне розпорядження своєю власністю і створити прозорі умови для придбання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянами України", – йдеться у повідомленні.

Закон про ринок землі передбачає:

Законом передбачено, що з 1 липня 2021 право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею до 100 гектарів можуть купувати лише громадяни України.

З 1 січня 2024 таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати в 10000 гектарів землі.

Заборонено також продаж державних та комунальних земель.

Згідно з підписаним законом, питання, надавати іноземцям право купувати землю, буде вирішуватися на референдумі.