Долар сильно ослаб проти своїх конкурентів у середу 29 квітня, наблизившись до двотижневого мінімуму, так як більш стійкі фондові ринки спонукали інвесторів шукати валюти з більш високою прибутковістю до результатів засідання ФРС США, яке відбудеться пізніше в той же день - пише Reuters.

Проти кошика своїх конкурентів долар США впав на 0,3% до 99,60 на початку лондонських торгів, трохи вище двотижневого мінімуму до 99,43, досягнутого на попередній сесії.

Долар ослаб на більш ніж 3,5% після того, як наприкінці березня досяг більш ніж трирічного піку 102,99, оскільки глобальні центральні банки почали масштабні заходи стимулювання для захисту економіки від пандемії коронавіруса.

Австралійський долар AUD показав зростання проти долара США з зростанням валюти на 0,6% до 0,65433 долара.

«Ослаблення долара і зміцнення валют, пов'язаних з сировинними товарами, дозволяють припустити, що схильність до ризику, можливо, збережеться ще на один день», - сказав Charalambos Pissouros, старший аналітик ринку в JFD Group.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Ф'ючерси на американські акції ESc1 зросли на 0,7%, в той час як європейські акції були змішаними.

«Оптимізм через те, що деякі країни почали послаблювати обмежувальні заходи, також міг би допомогти».

Основною подією дня стануть підсумки засідання Федеральної резервної системи США, на якому інвестори будуть стежити за підказками майбутньої політики після того, як вона відреагувала на економічне спустошення COVID-19, урізавши ставки, купивши облігації і підтримавши кредитні ринки.

«Не варто очікувати, що ФРС змінить політику», - сказав у лютому Джо Капурсо, аналітик з валютних питань в Австралійському банку Співдружності.

Перед цим будуть опубліковані квартальні дані по ВВП з консенсус-прогнозом скорочення в розмірі близько 4%. Аналітики вже зосереджені на ступені відновлення в найближчі місяці.