На літаку "Мрія", який так урочисто і пафосно зустрічав президент Зеленський разом зі своєю "свитою", насправді доставили в Україну вантаж для нардепа і власника Епіцентру та Нової лінії Олександра Гереги.

Тепер Герега спокійно собі торгує медичними масками, захисними окулярами, комбінезонами 5-го ступеню захисту у своєму Епіцентрі, та пише листи мерам міст, щоб звертались до нього для закупівлі цих товарів.

Про це повідомила народна обраниця від фракції "Голос" Кіра Рудик та оприлюднила відповідний документ.

Як відомо, 23 квітня в Україну прибув транспортний літак АН-225 "Мрія" з медичним вантажем. Літак в Києві зустрічали президент Зеленський, міністр інфраструктури Криклій, головний санітарний лікар Ляшко та інші чиновники. Загалом "Мрія" привезла 103 тонни медичного вантажу.

Однак, як виявилося, не для українських лікарень, а для того самого "бізнесу на крові" проти якого так затято виступав Зеленський в часи виборчих перегонів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Сьогодні (29 квітня) з'ясовується, що цей літак доставив в Україну вантаж для пана Гереги, який дав можливість на цьому попіаритися президенту. Як після цього можна дивуватися, что бізнес Гереги працює, а сотні та тисячі малих та середніх підприємств - зачинені?", - пише Кіра Рудик.

Нардепка долучила копію листа, оформленого на офіційному бланку Олександра Гереги, до мера Києва Віталія Кличка.

У листі вказується, що літак" Мрія" минулого тижня доставив велику партію захисних масок, окулярів, костюмів та інших медичних товарів.

Герега пропонує меру столиці звернутися до представників компанії "Епіцентр", щоб придбати ці товари.

А якщо "буде замовлена велика партія, ціна буде менша", - цинічно зазначає Герега.

Кіра Рудик зазначила, що такі самі листи Герега надіслав й іншим мерам міст та нардепам.

"Нормальна політична корупція за свої гроші. А потім ми дивуємось, чого лікарів як бійців 2014 одягають волонтери", - обурюється нардепка.

Ще трошки (насправді - багато) цинізму від влади. Тиждень тому (23 квітня) президент Зеленський особисто зустрічав...

Geplaatst door Kira Rudik op Woensdag 29 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україну прибув літак "Мрія" з медичним вантажем з Китаю, об'єм поставки побив світовий рекорд

Як повідомляв портал Знай.ua, в розпал карантину ресторан найближчого соратника Зеленського - Тищенка спокійно працює

Також Знай.ua писав, Тищенко продавав слугам народу страви за космічні суми