Верховна Рада впритул наблизилась до остаточного ухвалення закону про банки, який робить неможливим повернення колишнім власникам націоналізованих фінустанов через суд. Пришвидшити розв’язку цього питання українську владу підштовхує МВФ, який зробив банківський закон умовою надання фінансової допомоги.

Однак, є речі, які залишилось у тіні цього закону. Про те, яких наслідків можна очікувати у фінансовому секторі, йшла мова в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу".

Голова фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко різко висловилась проти цього закону, обгрунтувавши свою позицію тим, що він надає Нацбанку важливі важелі керування не лише фінансовю системою, а й всією країною.

"Вони хочуть протягнути закон про банки, тому що в ньому вирішується три питання. Питання номер один — національни банк України. Який нажаль вже давно взятий в повне управлянні глобальними фінансовими групами. Цей національний банк піднімається над державою, стає наддержавним. Він по-суті виводиться із законодавчого поля України і він буде управляти країною, як держава в державі", - зазначила Тимошенко.

За словами очільниці ВО "Батьківщина", цим законом Національний банк виводиться з-під юрисдикції наших судів:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"В цьому законі написано, що Національний банк може не виконувати рішення українського суду".

Та найбільш небезпечним цей закон є тим, що він абсолютизує зовнішнє управління країною через глобальні фінансові групи, заявляє Тимошенко. За її словами, цей закон руйнує правову систему України і загржуєдержаві їй втратою суверенітету.

Юлія Тимошенко назвала Гонтарєву та її "кримінальну конструкцію" винною в руйнуванні банківської системи і руйнації української економіки.

"Це стосується ще одного питання. Це покриваються злочини, які за останні п'ять, уже навіть шіть років, зроблені Національним банком — Гонтарєвою і всією цією кримінально конструкцією. Вони по-суті зруйнували за останні шість років банківську систему України, фінансову систему України, ліквідували стабільгу гривню і перетворили її на гроші, які нічого не варті. І вони зробили все для того, щоб сьогодні вся корупція, яка може бути зосереджена в банківській системі, була зосереджена в Національному банку", - заявила Тимошенко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "антиколомойський закон" призвів до блокування трибуни парламенту

Як повідомляв портал Знай.ua, розгляд закону про банки з рекордною кількістю поправок завершено

Також Знай.ua писав, Тимошенко показала, як поводитися українська влада