Джі Сон Хо сказав південнокорейському інформагентству Yonhap, що йому «повідомили, що Кім помер у минулі вихідні» після серцево-судинної операції.

Про це пише Daily Mail.

Перебіжчик сказав, що сестра диктатора Кім Е Чжон являється наступною в черзі на посаду лідера Північної Кореї і заміною своєму братові. Також перебіжчик уточнив, що зараз в країні відбувається прихована боротьба за владу і країна бореться з проблемою наступності.

Кіма не бачили на публіці з 11 квітня, і його відсутність викликала хвилю припущень про його здоров'я, але Сеул і Вашингтон спростовують заяви про те, що Кім серйозно хворий або мертвий.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Контрольовані державою засоби масової інформації Північної Кореї не надали жодних остаточних доказів того, що Кім живий, крім повідомлень про листи, відправлені на його ім'я.

Проте сьогодні з'явилася ще одна ознака життя диктатора, так як Daily NK повідомив, що режим видав директиву, підписану самим Кімом, вперше за два тижні.

Джі, перебіжчик, який був обраний до парламенту Півдня на початку цього року, виявився одним з головних джерел припущення, що Кім, можливо, помер після операції на серці.

"Цікаво, як довго він міг би прожити після серцево-судинної хірургії. Мені повідомили, що Кім помер минулих вихідних", - сказав він.

"Не впевнений на 100 відсотків, але я можу сказати, що ймовірність становить 99 відсотків. Вважається, що Північна Корея бореться зі складною проблемою наступності".

Пхеньян не оприлюднив ніяких планів спадковості влади, але експерти кажуть, що сестра Кіма була найпомітнішим кандидатом навколо чуток про можливого спадкоємця диктатора в останні роки.

Північна Корея - найтаємніша країна в світі, і повідомлення про Кіма і його родину, включаючи припущення, що в нього недавно була операція на серці, майже неможливо перевірити.

Проте інші перебіжчики піддали сумніву, буде така важлива інформація коли-небудь оприлюднена з кола сім'ї або близьких друзів Кіма.

Деякі перебіжчики кажуть, що їх родичі в Північній Кореї не знали про те, що Кім не з'являвся на публіці протягом трьох тижнів.

Безпрецедентна відсутність Кіма на церемонії Дня Сонця на честь його діда Кім Ір Сена викликало серйозні роздуми про його здоров'я.

«Я розмовляв з моєю сестрою і моєю племінницею сьогодні вранці, і вони не мали ані найменшого уявлення про ці повідомлення і чутки про здоров'я Кім Чен Ина», - сказав один перебіжчик, Чи Сун Хі.

Північнокорейці прекрасно розуміють, що їм може загрожувати покарання за обговорення сім'ї Кіма, каже Сокеел Парк з організації Liberty в Північній Кореї, яка працює з перебіжчиками.

«Це не означає, що люди не йдуть на такий ризик», - сказав Пак. «Але це все ще дуже небезпечне запитання».

«Це дуже схоже на те, якби Папа Римський не з'явився на Різдво», - сказав він про відсутність Кіма на святкуванні 15 квітня.