Північна Корея здійснила постріли в стіну південнокорейського сторожового поста в демілітаризованій зоні (DMZ), буферній зоні, яка розділяє дві країни, в неділю, а Південь відкрив вогонь у відповідь, згідно з повідомленнями своїх військових.

Про це пише CNN.

За заявою Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, стрілянина в Північній Кореї нікого не поранила і не завдавала помітної шкоди посту охорони або її обладнання. Кілька куль з півночі були випущені в ДМЗ в неділю, говориться в повідомленні JCS.

Південнокорейські військові відповіли усним попередженням і двічі відкрили вогонь у відповідь, згідно з протоколом, викладеним у керівництві по реагуванню, і за рішенням польового командира, згідно із заявою JCS.

Південнокорейські військові заявили, що "військові перебувають у процесі виявлення ситуацій по лінії зв'язку з Північчю і запобігання будь-яких додаткових ситуацій".

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У відповідності з військовим угодою, підписаною між двома Кореями 29 вересня 2018 року, на півдні і півночі було знесено за 11 охоронних постів вздовж ДМЗ, але залишаються десятки охоронних постів.

У минулому мали місце перестрілки між Кореями, в тому числі в 2017 році, коли північнокорейський солдат дезертирував в JSA (Об'єднана зона безпеки), і в 2014 році, коли північнокорейська організація у вигнанні випустила повітряні кулі з листівками, які критикують режим диктатора.

Не відомо, що викликало цю перестрілки.