Український суд розглядає справу про узурпацію влади Януковичем.

Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього президента України Віктора Януковича терміном на два місяці у справі про узурпацію влади. Рішення оголосила суддя Олеся Батрин.

В понеділок, 4 травня,Печерський райсуд почав розгляд справи про узурпацію влади Януковичем. Засідання транслювалося на Youtube-каналі "Судової влади", але під час оголошення рішення пропав звук трансляції.

"Клопотання - задовольнили", - підтвердив адвокат Януковича Віталій Сердюк виданню LB.ua.

Прокуратура клопотала про обрання запобіжного заходу Януковичу у вигляді утримання під вартою.

Слідча суддя Олеся Батрин задовольнила клопотання прокуратури і заочно відправила Януковича під арешт. Вона оголосила лише резолютивну частину рішення, повний текст буде зачитано пізніше.

Віктор Янукович, фото:Фото: EPA/UPG
Віктор Янукович, фото:Фото: EPA/UPG

Зазначимо, прокуратура повідомила Віктору Януковичу підозру в поваленні конституційного ладу і захоплення влади ще у вересні 2017 року. Його посібником слідство вважає екс-міністра юстиції Андрія Лавреновича. Прокуратура також висувала йому підозру в захопленні влади, з 2018 року справу Лавреноиіча слухає Подільський районний суд Києва.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, президент-втікач Віктор Янукович готується повернутися в Україну. Про це повідомив адвокат екс-гаранта Віталій Сердюк

Як повідомляв портал Знай.ua, ″кровосіся″ отримав квиток в Європу - Рада ЄС зняла санкції з Азарова і Савицького

Також Знай.ua писав, Янукович з-за поребрика надіслав українцям "майданний" лист