Колишній прем’єр часів Януковича, відомий в народі, як "кровосіся", Микола Азаров отримав активи і квиток в Європу.

Рада Євросоюзу зняла санкції з колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова і ексміністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького. Рішення офіційно набуло чинності 6 березня. По це інформує Офіційний журнал Євросоюзу.

З переліку фізичних та юридичних осіб, що перебувають під санкціями, вилучено Азарова та Ставицького, йдеться в повідомленні.

"На основі аналізу рішення 2014/119/CFSP застосування обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, суб'єктів та органів, слід продовжити до 6 березня 2021 року. Позиції щодо двох осіб (Азарова та Ставицького – ред.) виключити…", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що зняття санкцій передбачає розмороження активів Азарова і Ставицького, а також дозвіл їм в'їзду в країни Євросоюзу.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У той же час, Рада ЄС продовжил ще на рік обмежувальні заходи для десяти колишніх українських чиновників.

ці санкції за неналежне використання державних фондів України або за службові зловживання, що призвели до втрати бюджетних фондів України, Євросоюз запровадив у березні 2014 року і з того часу щороку їх оновлював.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Азаров платить українським журналістам по $300, за участь в прес-конференції.

Як повідомляв портал Знай.ua, Азарова допитають у справі про держзраду президента-втікача Віктора Януковича

Також Знай.ua писав, Азаров не виключає повернення в Україну