Голова Офісу президента Андрій Єрмак оголосив про “креативне” нововведення. Планується створити спеціальну раду, яка буде розглядати гучні справи в Україні. Єрмак заявив, що в новостворений орган пропонується включити героїв бойових дій на Донбасі, активістів і “авторитетних людей”. Раді доручать найбільш резонансні справи, як справа Тетяни Чорновіл.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак / фото УНІАН
Голова Офісу президента Андрій Єрмак / фото УНІАН


Однак мережа сприйняла ці нововведення негативно. Наприклад, адвокат Андрій Федур запропонував відразу створити “реввоєнсовєт”, і запропонувати кожному міністерству налагодити випуск важких синтетичних наркотиків. Сама Тетяна Чорновіл відреагувала на це, пригадавши брата Андрія Єрмака – Дениса, назвавши того “селфи-героєм” війни на Донбасі, який має статус учасника бойових дій. Юрист Ганна Маляр зазначила, що нововведення нічого не зіпсують, тому що “псувати вже нічого”. Крім того, Маляр задала кілька питань: кого вважати героєм війни, гідним участі в раді, хто такі “активісти” і “совість нації”.

Прості українці відреагували приблизно так само. Деякі пропонували відразу відродити “легендарні трійки”, інші радять дозволити самосуд, оскільки це “дешево і швидко”. Також користувачі запропонували переймати досвід Єжова, Ягоди та інших “комуністичних діячів, які керували НКВС і спецслужбами”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, спікер ВР Дмитро Разумков терміново скликає парламент на вимогу опозиції

Як повідомляв портал Знай.ua НАБУ порушило кримінальну справу стосовно Венедиктової

Також Знай.иа писав, у Міністерстві енергетики хочуть майнить криптовалюту