У той час, як столичний голова щодня традиційно звітує про "карантинні експрес-новини" та кількість хворих на коронавірус киян, у мешканців міста накопичується маса інших питань. Серед гострих проблем сьогодні не тільки неясність із реальними зарплатами медичного персоналу київських лікарень, а й досі непрацюючі міські ринки, курсування громадського транспорту та масове зрізання дерев. Разом з тим, одним з питань, поставлених містянами до Віталія Кличка, є стан зон відпочинку – за звернення до радника міського голови Максима Бахматова щодо комунальних проблем в одному зі столичних парків киянин був ним просто забанений. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Олександрівська клінічна лікарня у м. Києві - фото Знай.ua
Олександрівська клінічна лікарня у м. Києві - фото Знай.ua

Кияни обурені вибірковістю ринків та "вето" на транспорт: "Знову забули, що тут теж живуть люди?"

Одним з останніх постів на офіційній сторінці мера Києва "Кличко – мер" стало повідомлення щодо відкриття кількох столичних ринків.

Відкрилися 5 травня:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще
  • Ринок «Деміївський» (Голосіївський район)
  • Ринок «Маяк» (Деснянський район)
  • «Базар на Лісовій» (Деснянський район)

Відкриються 6 травня:

  • Ринок «Печерський» (Печерський район)
  • Ринок «Володимирський» (Голосіївський район)

Водночас, десятки містян не розуміють таку вибірковість та хочуть почути ґрунтовну відповідь від голови КМДА.

"А що з ринком на Виноградарі? Знову забули, що тут теж живуть люди? Так вже було з транспортом+ взяли ,і весь транспорт відмінили!!! Ну а що з ринком? Коли відкриють?", – скаржиться киянка Катерина Коваленко.

Ще одним питанням є громадський транспорт, який, на думку багатьох киян, теж має запрацювати разом із відкриттям ринків.

"Напрошується питання "Як потрапити на ринок, без громадського транспорту" або ринки відкрили для тих, у кого є машини?", – пише киянка Тетяна Токаренко.

Містяни вимагають пояснень: "Діяльністю Кличка мають займатися правоохоронні органи"

Та, окрім "карантинних питань", жителі Києва підіймають й інші, не менш критичні, проблеми.

"Як цікаво, закликаючи киян сидіти вдома, команда Кличка дала дозвіл на зрізання дерев на розі вулиць Глибочицької і Татарської. 797 дерев. Дерева не мають голосу, але я маю бодай голос на виборах і перед виборами. Нізащо не голосуватиму за Кличка і зроблю все, аби він не був обраний мером. Сам поки що мер повторює помилку Порошенка, коли той був впевнений, що йому альтернативи нема. Восени побачимо. Діяльністю Кличка мають займатися правоохоронні органи", – обурюється киянин Олександр Піддубний.

А ось в історії щодо скарг на комунальні недоліки в парку на вул. Великій Васильківській, сплив і радник Київського міського голови Максим Бахматов. Як стверджує один з користувачів соцмереж Олександр Марченко, замість відповіді на написане звернення щодо довготривалих проблем із освітленням в парку, Максим Бахматов просто забанив його сторінку.

Медики скаржаться на "фантомні" зарплати у 50 тис

Однією з резонансних є нині і медична тема – працівники столичних лікарень відверто заявляють про те, що не раз озвучені мером Києва суми заробітних плат, яку вже мали б отримати медики, так ы не досягла 30 – 50 тис грн.

"Шановний наш мер! Може Вам нагадати, як ви особисто казали, що 8 лікарня не приймає хворих на Covid-19! В той самий час, як нам надійшов наказ, що ми приймаємо! До переводу в опорну лікарню хворі лікуються по 5-7 діб! А те, що не подається інформація, це така ж правда... як те що ми всі отримали по 50 тисяч! (пересічні громадяни в цьому впевнені!)", – обурюється лікар-терапевт Київської міської клінічної лікарні № 8 Наталя Карбивнична.

Віталій Кличко в Олександрівській лікарні - скріншот з відео
Віталій Кличко в Олександрівській лікарні - скріншот з відео

"Не в перший раз пишу, почніть перевірки з керівників і з тих, хто їм у всьому допомагає. Я їм бажаю прожити на таку ж зарплату, яку отримала в квітні(не соромно писати 800 грн). Завдяки скороченню ставки, і новій реформі, НЗСУ ось таку зарплату і виплатила...........Дякую.....а далі на що жити.....??????", – пише автор одного з дописів Тома Ляшкевич.

За добу 68 хворих: з них 17 – у Києво-Печерській Лаврі

Поки відповіді на вищезазначені питання кияни в ході брифінгу голови КМДА так і не почули.

Що ж стосується кількості хворих, то вона зросла, в порівнянні з попередньою добою. Як зазначив міський голова, найбільша кількість хворих виявлена в Печерському районі – 23 людини, а також у Дарницькому – 17 осіб.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 68 людини. Троє з них – медики. Захворіли 21 жінка, віком від 23 до 76 років та дівчинка 4 років, 45 чоловіків, віком від 19 до 76 років і хлопчик, якому 5 років. 17 випадків – у Києво-Печерській Лаврі", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Віталій Кличко - фото з Фейсбук
Віталій Кличко - фото з Фейсбук

Загалом, в столиці зафіксований 1651 випадок інфікування коронавірусом.

Громадяни, що перебували за кордоном, продовжують прибувати до Києва – впродовж минулої доби в аеропорт "Бориспіль" прибуло кілька рейсів.

"Сьогодні в столиці на обсервації перебуває 85 людей – це особи, які повертаються з-за кордону. Тільки минулої доби аеропорт "Бориспіль" прийняв кілька рейсів. Більша частина людей, які прибули в Україну, перебувають на 2-тижневій самоізоляції вдома, а частина людей – на обсервації на базах в столиці. Зокрема, 74 людини в санаторії "Жовтень" та 11 осіб у конгрес-готелі "Пуща"", – зазначає Віталій Кличко.

Наземний громадський транспорт працюватиме в обмеженому режимі до 22 травня, а дата відкриття метрополітену наразі невідома.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.