Про це повідомляється на Facebook-сторінці Асоціації сонячної енергетики України.

Повідомляється, що згідно даних Державної податкової служби, у 2019 році виробники відновлюваної енергетики сплатили у бюджети всіх рівнів 19,77 млрд грн. у вигляді податків і зборів.

Загалом, виробники ВДЕ сплатили податків і зборів більше ніж будь-який інший вид генерації – більше ніж державний НАЕК "Енергоатом", яки сплатив 19,29 млрд грн, і втричі і більше, ніж за аналогічний період сплатила теплова генерація (ТЕС і ТЕЦ), що перерахувала до бюджету 6,54 млрд грн.

Раніше керівний партнер UDP Renewables Сергій Євтушенко заявив, що в галузь альтернативної енергетики було інвестовано близько 10 млрд доларів, що складає 25% загального обсягу іноземних інвестицій в Україну.

Нагадаємо, в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець повідомила, що найближчим часом Мінекоенерго відновить переговори з інвесторами у проекти з відновлювальної енергетики, а міністерство протягом тижня напрацює для обговорення з ними проект Меморандуму, в якому будуть прописані умови реструктуризації, перегляду «зеленого» тарифу, будівництва станцій та інші умови для сектору ВДЕ.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше