Прессекретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель висловилася щодо інформаційних загроз, з якими зустрічаються сучасні люди. Як зазначила працівниця Офісу Президента, у наш час інформаційна гігієна є настільки ж важливою, як і звичайна гігієна. Мендель запропонувала підписникам поділитися своїми порадами, як уникати новітніх проблем, пов'язаних з цифровою реальністю.

Відповідний пост був опублікований на сторінці Мендель в соціальній мережі Instagram.

Юлія Мендель, фото Instagram
Юлія Мендель, фото Instagram

Мендель відзначила, що попри послаблення карантину в Україні, люди все одно будуть вимушені більше часу проводити у віртуальній реальності, оскільки загроза пандемії ще не подолана.

"У час коронавірусу, карантину інформаційна гігієна настільки ж важлива, як миття рук чи дезінфекція. У світі сильних технологій людина залишається слабкою.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Ми більше проводимо часу онлайн, а відтак більше читаємо, дивимося відео, дізнаємося більше платформ інформації, приділяємо їм більше уваги, ділимося з іншими. А відтак – і більше віримо та створюємо нову інформаційну екосистему.

Тому цифрові загрози завдають значно більшої шкоди. Насамперед – кожному з нас. Але також – нашим рідним і нашій країні. Бо ми стаємо вразливішими до емоційного впливу, менш захищеними від маніпуляцій та фейків", - заявила прессекретарка президента.

Також Мендель стверджує, що фейкові новини та інші ненадійні джерела справді подобаються людям.

"Дезінформація значно зрозуміліша за реальне життя: вона проста, чітка, дуже однозначна, несе один смисл і давить на найсильніші емоції та страхи", - розповіла представниця президента.

Саме тому Мендель запропонувала підписникам поділитися своїми способами підтримки інформаційної гігієни; свої ж поради вона пообіцяла опублікувати трохи пізніше.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Секретарка Зеленського Юлія Мендель похвалилася подорожжю до китайських гір - "Під час карантину також..."

Як повідомляв портал Знай.ua, Прессекретарка Мендель похвалилася весняною "здобиччю", - "Імпортна чи вже наша?"

Також Знай.ua писав, що Мендель нарвалася на критику українців через обійми із Зеленським - Саша Грей чи дівчина Бонда?