Кабінет міністрів планує запустити програму підтримки промисловості та експортерів, яка буде передбачати пільгові умови кредитування та вимоги щодо локалізації виробництва в Україні, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Паралельно з програмою підтримки малого і середнього бізнесу плануємо програму підтримки промислових і експортоорієнтованих галузей. Тут так само буде питання кредитування і локалізації - підтримка українського виробника", - сказав він, виступаючи на Годині уряду у Верховній Раді в середу.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку економіки і сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що уряд планує реанімувати економіку через локалізацію у держзакупівлях, підтримку аграрного сектору та експорту.

У свою чергу екс-міністр промполітики Валерій Мазур наголосив на необхідності надати зараз пріоритет в обслуговуванні на залізницях і в портах підприємствам-експортерам, які забезпечують приплив валюти в країну.

Директор GMK Center Станіслав Зінченко заявив, що в умовах кризи необхідна державна підтримка промисловості та експортерів, щоб забезпечити безперебійність їх роботи, зокрема створення нормальних умов для логістики і зниження тарифів на вантажоперевезення.

Популярні новини зараз
Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще