Про це пише КП в Україні.

"Закон називають "антиколомойским", тому що він руйнує один з базових міфів, які використовувалися проти Зе. Цей міф повторювався в різних варіаціях десятки тисяч разів. Але закон показує, що Володимир Зеленський – самостійний, незалежний від олігархів", –зазначив експерт.

Андрій Золотарьов також підкреслив, що неприйняття закону могло призвести до згубних наслідків для України, оскільки в такому разі країна позбулася підтримки МВФ.

"Ми ризикували отримати дефолт за аргентинським сценарієм. А навіть оптимістичний ліванський сценарій нам не підходить. Ситуація, коли люди можуть отримати в банку не більше 100 доларів на день, навряд чи сподобалася б українцям", –пояснив політолог.

Нагадаємо, закон № 2571-д "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" у середу отримав 270 голосів у парламенті. Перед голосуванням до депутатів звернувся президент Володимир Зеленський. Він закликав підтримати законопроект для захисту української економіки.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще